Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απολογισμός διετίας Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιγιάλι Λαυρεωτικής

Φίλες και φίλοι ο σύλλογος μας δημιουργήθηκε από εμάς για εμάς.
Όλοι εμείς που με τα δικά μας χρήματα, τους δικούς μας αγώνες το δικό μας ιδρώτα και τις δικές μας αγωνίες, δημιουργήσαμε ότι υπάρχει στην περιοχή μας για να την βελτιώσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε όλοι μια υπόσχεση να συνεχίσουμε όλοι μαζί πιο δυναμικά, πιο δημιουργικά, με νέες δράσεις με νέες ιδέες και με μεγαλύτερη συμμετοχή για το καλύτερο της περιοχής μας.

Ενημέρωση

Απολογισμός διετίας
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ: Πραγματοποιήθηκε στις 11/10/2017 η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαυρεωτικής στο Μηχανουργείο Λαυρίου. Κατά τη συνεδρίαση εκδικάστηκαν ομόφωνα οι τελευταίες ενστάσεις της Γ΄ αναρτήσεις για την «Κτηματογράφηση – Πολεοδομική Μελέτη – Πράξη Εφαρμογής περιοχών Β’ κατοικίας ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ» του Δήμου Λαυρεωτικής.
Έχουν ήδη χορηγηθεί οι εγκρίσεις για τα ρέματα, τις γεωλογικές μελέτες, καθώς και η σχετική έγκριση από το Δασαρχείο και η Πολεοδομική Μελέτη θα προωθηθεί στη συνέχεια στο ΣΥΠΟΘΑ της Περιφέρειας για τελική έγκριση. Το Δ.Σ. του συλλόγου μαζί με την ομοσπονδία παρακολουθεί την πορεία της ένταξης και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την πολιτεία για να ενταχθούμε όσο γίνετε πιο γρήγορα, παράλληλα όμως πιέζουμε το υπουργείο να περάσει μαζί με την ένταξη νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι τα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει για την τακτοποίηση με τον νόμο 4014 και 4078 να συμψηφιστούν με την άδεια που θα πρέπει να βγάλουμε όταν μπούμε στο σχέδιο.
. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ: Ο νομός 4178 έληξε στις 03/11/2017, ένας νέος νομός έχει ψηφιστεί και από ότι μαθαίνουμε θα είναι ευνοϊκότερος. Όταν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και έχουμε σαφή εικόνα του νομοσχέδιου. Θα καλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα γίνει πλήρη ενημέρωση από τον σύλλογο καθώς και από πολιτικό μηχανικό.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ: Οι συναντήσεις με την ηγεσία της ΔΕΥΑΤΗΛ είχαν σαν αποτέλεσμα τη συμφωνία των εργασιών που χρειάζονται να γίνουν για τη καλύτερη και πιο σωστή λειτουργία του Βιολογικού . Με την ομοσπονδία κάνουμε δειγματοληψίες καθ’ όλοι την διάρκεια του χρόνου από το τελευταίο φρεάτιο πριν τη θάλασσα, καθώς και από τις παράλιες μας, τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν εντός ορίων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ: Σε συνεργασία με την ομοσπονδία και με νομικό σύμβουλο συμμετέχουμε στο δικαστικό αγώνα για το λόφο όπου βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας, κατά της νομικής διεκδίκησης από τους επίδοξους διεκδικητές .
Η υπόθεση εκδικάσθηκε στις 17/09/2017 και αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.
ΔΡΟΜΟΙ: Την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι με μηχάνημα του δήμου έγινε διάστρωση των κατεστραμμένων χωματόδρομων που είχαν τις προϋποθέσεις για επιδιόρθωση. Αυτό το διάστημα έχουμε κάνει αίτημα στον δήμο για αποκατάσταση των μπετόδρομων και των ασφαλτόδρομων από τις λακκούβες.
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δυστυχώς ο δήμος αδυνατεί να βάλει συγκοινωνία στις περιοχές μας σε καθημερινή βάση λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτός από τις ημέρες που έχει λαϊκή, εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για την έγκαιρη συγκομιδή των απορριμμάτων.
Πιέζουμε τον δήμο να εφαρμοσθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου (09/10/2016) που θα δώσουν μια σωστή εμφάνιση και καθαριότητα των χώρων.
Θα πρέπει όμως και εμείς να προστατέψουμε αυτούς τους χώρους γι’ αυτό καμία σακούλα απορριμμάτων έξω από τους κάδους.
Η εικόνα ιδιαίτερα στην είσοδο της περιοχής μας είναι απογοητευτική, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να μην καταλήξουμε να έχουμε μια χωματερή στην περιοχή μας, στο χέρι μας είναι να έχουμε μια καλύτερη εικόνα στο μέλλον.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ: Έγιναν καθαρισμοί την άνοιξη από τα χόρτα και τα απορρίμματα αριστερά και δεξιά των κεντρικών δρόμων.
Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, καθαρίζουμε την παραλία από απορρίμματα τρεις φορές την εβδομάδα και την διαστρώνουμε πριν το καλοκαίρι.
Ασβεστώνουμε κολώνες, κορμούς δέντρων και κλαδεύουμε τα δέντρα και τους θάμνους στην παραλία μας και στους κεντρικούς δρόμους.
Κεντρικοί δρόμοι: Λ. Περιγιαλίου, οδός. Κρήτης , οδός. Ίμβρου, οδ. Περιγιαλίου,
οδός. Βορείου Ηπείρου, οδός. Με Αλεξάνδρου, οδός Ανθηρού
Ο σύλλογος με δικά του μέσα και υλικά καθαρίζει και τους εσωτερικούς δρόμους αλλά υπάρχει για τους κατοίκους – μέλη μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον εργάτη.
ΕΡΓΑ. Περιφράξαμε και επιχωματώσαμε το κάτω προαύλιο του συλλόγου με κηπευτικό χώμα για να δημιουργήσουμε την παιδική χαρά. Επισκευάσαμε και τοποθετήσαμε τα παιχνίδια στην παιδική χαρά. Ανακαινίσαμε την αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου και τοποθετήσαμε κλιματιστικά και έπιπλα κουζίνας. Έχουν ξεκινήσει εργασίες για την συντήρηση εξωτερικά του κτιρίου είδη έχει γίνει αναστήλωση και στο άμεσο μέλλον θα γίνει και βαφή. Επισκευάσαμε τα σκαλοπάτια προς την παράλια με μπετόν
ΡΕΜΜΑΤΑ: Σε συνεργασία και με μηχάνημα της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ αυτό το διάστημα γίνεται καθαρισμός των ρεμάτων και διάνοιξη αυτών.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ: Το κύριο μέρος της παιδικής χαράς μεταφέρθηκε στο κάτω προαύλιο και θα εμπλουτιστεί και με αλλά παιχνίδια, Στο άμεσο μέλλων θα τοποθετήσουμε και χλοοτάπητα .
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Στο άνω προαύλιο έως το τέλος Μαρτίου θα έχουμε δημιουργήσει τον αθλητικό χώρο γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ και έχει τοποθετηθεί και κούνια για τους μικρούς μας φίλους
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Αγοράσαμε για την αίθουσα έπιπλα κουζίνας, 100 πλαστικές καρέκλες, και 20 πλαστικά τραπέζια.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Το Δ.Σ. διοργάνωσε φέτος με επιτυχία εκτός της καθιερωμένης πίτας, αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα του συλλόγου για μικρούς και μεγάλους, αποκριάτικο χορό σε κοσμική ταβέρνα, και κατά την περίοδο του καλοκαιριού το σινεμαδάκι και καλοκαιρινό χορό στο προαύλιο του συλλόγου.
Στην αίθουσα του συλλόγου διοργανώνουμε ομιλίες με επιστήμονες με θέμα την καθημερινότητα για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να βρούμε τρόπους για να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει η κοινωνία
Έχουμε δημιουργήσει τμήμα γυμναστικής και ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους.
Ο σύλλογος μας με δασκάλα ζωγραφικής και γυμναστικής παραχωρεί την αίθουσα του συλλόγου για εκμάθηση και απασχόληση σε μικρούς και μεγάλους. Δεν υπάρχει χρηματικό κέρδος από αυτές τις δραστηριότητες αλλά δεν υπάρχει και επιβάρυνση για τον σύλλογο μας. Οι δασκάλες αμείβονται από τα άτομα που συμμετέχουν. Αυτό, βοηθά όμως, παράλληλα στη κοινωνικοποίηση και δραστηριοποίηση των μελών με επίκεντρο το σύλλογό μας.
Ζωγραφική παιδιών κάθε Σάββατο 10:00 (από 7 χρονών και πάνω).
Ζωγραφική ενηλίκων 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες.
Γυμναστική γυναικών 2 φορές την εβδομάδα.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ο σύλλογος μας θα κόψει την πίτα την Κυριακή 14/01/2018 και ώρα 11:00 σας περιμένουμε όλους για να καλωσορίσουμε το νέο έτος.
Φίλες και φίλοι Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να μάχεται για τα προβλήματα της περιοχής μας, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε και άλλους κατοίκους από το Περιγιάλι να έρθουν κοντά στο σύλλογο μας γιατί όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο περισσότερα μπορούμε να κερδίσουμε για την περιοχή μας.

Η ενημερώσεις των μελών μας θα γίνονται στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κοπές πίττας μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων για θέματα και προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας και την εξέλιξη αυτών, και επίσης για τις δράσεις και δραστηριότητες που ασχολείται το Δ.Σ. του συλλόγου μας, οι τρόποι επικοινωνίας προς τα μέλη μας πλέον θα γίνεται μέσω μηνυμάτων στο κινητό σας ή μέσω email για όποιον διαθέτει. Παρακαλούμε όσοι δεν έχετε δώσει κινητό ή email, συμπληρώστε το έντυπο και παραδώστε το στην γραμμάτια.
Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις δράσεις μας μέσα από το Facebook: Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιγιάλι Λαυρεωτικής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στέλιος Γρηγοράκος.