Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με δύο εκδηλώσεις σε Λαύριο και Κερατέα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιόρτασε ο Δήμος Λαυρεωτικής την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Με δύο εκδηλώσεις σε Λαύριο και Κερατέα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιόρτασε ο Δήμος Λαυρεωτικής την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι σχολικές μονάδες, που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν στις 17 Νοεμβρίου, σήμερα Δεύτερα 20 Νοεμβρίου 2017 άνοιξαν τις αίθουσες εκδηλώσεων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους εορτασμούς για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε μία κοινή εκδήλωση για το Γενικό Λύκειο, το 1ο & 2ο Γυμνάσιο, αλλά και για το ΕΠΑΛ Λαυρίου, οι μαθητές των σχολείων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ, όπου έδωσαν συναυλία οι Σωτήρης Καρυστινός και Πάνος Σμυρναίος, ενώ στην Κερατέα το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο παρουσίασαν αρχικά το αφιέρωμα των μαθητών για το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια παρακολούθησαν συναυλία με το συγκρότημα Οδοιπόροι. Και στα δύο σχολεία το μουσικό ρεπερτόριο ήταν προσαρμοσμένο στο πνεύμα της Επετείου, με τους καθηγητές και τους μαθητές να σιγοτραγουδούν συνοδεύοντας τους καλλιτέχνες.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, που παρευρέθηκε στις δύο εκδηλώσεις, στον χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε τα εξής: « Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη ήταν η μέρα μνήμης για αυτούς που θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία. Ο αγώνας τους παραμένει ζωντανός, για να μας θυμίζει την ιερή υποχρέωσή μας απέναντι στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Εμείς, ως μεγαλύτεροι και ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τα ιδανικά που οδήγησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η σημερινή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου μας, για να αποδώσουμε και εμείς ένα φόρο τιμής στο τρίπτυχο ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, στη ζοφερή οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.»

Στο τέλος των συναυλιών ακολούθησε συμβολικό κέρασμα για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας