Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας: Σοβαρότατη καταγγελία απόπειρας απαγωγής παιδιού στο κέντρο της πόλης, μέρα – μεσημέρι!

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή ανακοίνωση – καταγγελία, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, γύρω στις 2 με 2.30 μετά το μεσημέρι, στην πάνω πλευρά της πλατείας Ηρώων, δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, ο οδηγός ενός μαύρου αυτοκινήτου (κατά πληροφορίες με φυμέ τζάμια), αφού κατέβασε λίγο το τζάμι, είπε σε παιδί – μαθητή του σχολείου: «Μου είπε η μαμά σου να σε πάω σπίτι»!

Ο μικρός, ευτυχώς, αρνήθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου αποχώρησε χωρίς να αντιδράσει. Όταν γύρισε στο σπίτι του ανέφερε το περιστατικό στους γονείς του οι οποίοι και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Κερατέας.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο κατέγραψαν το συμβάν αλλά ενημέρωσαν και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού το περιστατικό – πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κερατέας – θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό για την ασφάλεια των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας με το μαύρο αυτοκίνητο κινήθηκε λίγο μετά το σχόλασμα του σχολείου, όταν δεν υπήρχε τόσος κόσμος στο σημείο αφού οι περισσότεροι γονείς είχαν φύγει με τα παιδιά τους, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει μικρούς μαθητές.

Σημειώνεται ότι πολλά παιδιά, των μεγαλύτερων κυρίως τάξεων του Δημοτικού, επιστρέφουν στα σπίτια τους μόνα τους αφού οι γονείς τους θεωρούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε μια μικρή κοινωνία όπως της Κερατέας και μάλιστα ώρες όπου υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους.

Το περιστατικό απέδειξε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς οι οποίοι, καλό είναι να συνοδεύουν τους μαθητές και τις μαθήτριες από και προς το σχολείο ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις σε βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους.

http://notioanatolika.gr

Αρέσει σε %d bloggers: