Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος για την εταιρία NanoPhos με έδρα το Λαύριο!

Ο ιδρυτής της NanoPhos, Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής, έλαβε το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (TechnicalAchievement Award) κατά τη διάρκεια των βραβείων «Lloyd’s List Greek Shipping Awards» για το 2017.

NanoPhos Marine: Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος - Lloyd's List Greek Shipping Awards 2017

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017: Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής ετήσιας τελετής απονομής των βραβείων Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2017, με παρουσίες εφοπλιστών και στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η NanoPhos έλαβε το βραβείο «Τεχνολογικού Επιτεύγματος 2017 – Technical Achievement Award 2017».

Η επίσημη εκδήλωση της 14ης επετείου των Lloyd’s List Greek Shipping Awards έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα όπου το παρών έδωσαν πολλά από τα ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η NanoPhos Marine, μια ελληνική εταιρεία παραγωγής «έξυπνων» επιχρισμάτων (coatings), εισήγαγε με επιτυχία στη ναυτιλιακή αγορά προηγμένες επιστρώσεις, αξιοποιώντας τη δύναμη της νανοτεχνολογίας. Έχει κατορθώσει να αναπτύξει και να κατασκευάσει καινοτόμα υλικά, αξιοποιώντας όλες τις επιστημονικές έρευνες και τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα για παραγωγή και προώθηση χρωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και εύκολα εφαρμόσιμων προϊόντων, συνδυάζοντας τη δύναμη της τεχνολογίας και της επιστήμης με επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα και υψηλή εμπορική αξία.

NanoPhos Marine: Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος - Lloyd's List Greek Shipping Awards 2017

H τιμητική αυτή διάκριση αντικατοπτρίζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της NanoPhos τα τελευταία χρόνια. Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας αφιέρωσε χρόνια διεξοδικής έρευνας και εργαστηριακών πειραμάτων, για να αναπτύξει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο αντιδιαβρωτικών, self-healing, θερμομονωτικών, αντιρρυπαντικών (antifouling) ή και άλλων προϊόντων (nanotechnology – engineered)  προκειμένου να παρέχει «ευφυείς» λύσεις σε κοινά προβλήματα της ναυτιλίας.

Ο Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής δήλωσε: «Είναι τιμή μας που τα τεχνολογικά επιτεύγματα της NanoPhos με την πάροδο των ετών αναγνωρίζονται. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για ό,τι έχουμε επιτύχει. Πριν από μερικά χρόνια, όταν διαδίδαμε τη λέξη “ρομποτικές επιστρώσεις”, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τις ιδιότητές τους σύμφωνα με εξωτερικά ερεθίσματα, – αυτο-ιάσιμα και θερμομονωτικά χρώματα, αντιρρυπαντικά συστήματα χωρίς χαλκό με τραχύτητα μικρότερη από 40 μικρόμετρα, nano-pillows για αντοχή στην τριβή, χρώματα με υψηλή ενεργειακή απόδοση και με οικολογικό/”πράσινο” χαρακτήρα – κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως μια Ελληνική εταιρεία μπορεί να αντιμετωπίσει πολυεθνικούς ανταγωνιστές με κύκλους εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, οι επιστρώσεις μας κατέκτησαν τις επτά θάλασσες, επιλεγμένες από μεγάλους πλοιοκτήτες. Όλα τα προϊόντα της NanoPhos είναι αποκλειστικά Ελληνικά. Αναπτύσσονται, παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο των κόσμο. Λαμπροί ερευνητές μεταφέρουν την επιστήμη στην πραγματική ζωή, επιλύοντας υπάρχοντα προβλήματα. Στην Ελλάδα, έχουμε ακόμα τις λαμπρότερες ιδέες και τα πιο λαμπρά μυαλά. Εξατομικεύουμε, προσαρμόζουμε, καινοτομούμε, εκτελούμε και αξιοποιούμε την βιομηχανία επιστρώσεων. Παραδίδουμε αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν.»

http://www.kontranews.gr