Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΜητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στο Λαύριο θα εορτάσει και φέτος τον προστάτη Άγιό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Στο Λαύριο θα εορτάσει και φέτος τον προστάτη Άγιό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα ιερουργήσει και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον όρμο του Θορικού (07:30-10:30).
Θα ψάλλει βυζαντινός χορός με μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από την περιοχή μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επί τη ονομαστική του εορτή θα δεχθεί ευχές από τους πολίτες της Λαυρεωτικής και των Μεσογείων στο Επισκοπείο Λαυρίου (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου και Κακαβά, 10:45-11:45).
Εν συνεχεία, θα επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου όπου θα παρακολουθήσει και θα ομιλήσει σε εκδήλωση του σχολείου, για να καταλήξει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου, όπου θα παραθέσει γεύμα σε άπορους και εμπερίστατους συνανθρώπους μας παρουσία και μαθητών από τα σχολεία της Ενορίας.

Εκ της γραμματείας
Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου