Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργία και η συγκέντρωση στο Λαύριο [ΦΩΤΟΣ]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργία και η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτησαν, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μεντης Δαμασκηνός και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, με κορυφαία πρόκληση την απόφαση του εκπτωτικου χωριού στα Σπάτα, να ανοίξει και στις 26 Δεκέμβρη! “θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους” και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε σκλάβοι.

Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων, Γιάννης Μούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συλλογικές συμβάσεις, πως εκφράζουν το επίπεδο της Ταξικής πάλης και συσχετισμό δυνάμεων και είναι η ώρα για διεκδίκηση και πάλη για ΣΣΕ, για να περάσουμε στην επίθεση.

Την συγκέντρωση έκλεισε ο πρόεδρος του ΕΚ. Λαυρίου Συριγος Βάλσαμος, ο οποίος θημισε τους διαχρονικούς αγώνες που έχει δώσει η τάξη μας απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας και του κράτους για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και στην απεργία. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε ένταση της πάλης και σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στην κινητοποίηση στην Ελευσίνα, ενάντια στην πρόκληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε “αναπτυξιακό συνέδριο” πάνω σε 24 δολοφονημένους  από την πολιτική τους.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης όπου κυριάρχησαν συνθήματα για το δικαίωμα στην Απεργία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: