Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών για παιδιά και νέους από 11 ετών στην “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” Κερατέας

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» καλωσορίζει το 2018, με ένα νέο εργαστήρι Φυσικών Επιστημών για παιδιά και νέους από 11 ετών. Μέσα από αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών με τρόπο διασκεδαστικό και διαθεματικό,  με πειράματα φυσικής και χημείας, προβολές και διαδραστικές προσεγγίσεις.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά τις φυσικές επιστήμες – κυρίως τη φυσική και τη χημεία- μέσα από πειράματα  αλλά και έξυπνες κατασκευές, που θα γίνονται με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό αλλά και με απλά υλικά. Η θεματολογία θα αντλείται  από τα ενδιαφέροντα των παιδιών, από φαινόμενα της καθημερινής ζωής αλλά και από σύγχρονα θέματα των επιστημών και οι δραστηριότητες θα συνοδεύονται από παρουσιάσεις με σύγχρονα εποπτικά μέσα και από διαθεματικές προσεγγίσεις.

Με εμψυχωτές τους εκπαιδευτικούς Ελένη Σωφρόνη – Φυσικό και Πέτρο Σαλισβουράκη – Τεχνολόγο, τα παιδιά θα εργάζονται σε ομάδες και θα μυηθούν στον θαυμαστό κόσμο των φυσικών επιστημών με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο. Το εργαστήριο δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση τα σχολικά μαθήματα, αλλά φιλοδοξούμε η συμμετοχή σε αυτό να είναι μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική  εμπειρία, που θα προσδώσει επιπρόσθετα ερεθίσματα στα παιδιά, εναύσματα για μια ευαισθητοποιημένη κριτική ματιά πάνω στα θέματα των επιστημών, της τεχνολογίας και των εφαρμογών τους αλλά και θα αναπτύξει τις δεξιότητές τους.

Πάνω απ’ όλα θέλουμε να έχουμε κοντά μας παιδιά με διάθεση να πειραματιστούν, να διερευνήσουν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν με όχημα τις φυσικές επιστήμες και την χαρά της ομαδικής δουλειάς.

Το εργαστήρι υλοποιείται με την ευγενική στήριξη της εταιρείας ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε (www.why.gr) τηλ:2106779800.

Έναρξη: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, Ώρα 01:00μμ-02:30μμ, Διάρκεια: 12 ώρες/8 μαθήματα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε Παρασκευή 19:00-21:00 στα γραφεία του συλλόγου Λ.Αθηνών-Σουνίου 55, τηλ.: 2299069850 και καθημερινά στα τηλέφωνα 6974725524, 6984614675. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μέχρι 25 παιδιά.