Λειτουργία για πρώτη φορά τμήματος Βρεφών στο Δήμου Λαυρεωτικής από το ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ

Σε σύσκεψη με Δημάρχους  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μαζί με την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ Δήμητρα Πάλλη, έπειτα από πρόσκληση της Αν.Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, σχετικά με την ένταξη του Δήμου μας σε πρόγραμμα επιδότησης  για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής μέσω του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ, θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 50.000€ για την προμήθεια εξοπλισμού, για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος 14 Βρεφών (κάτω των 2,5 ετών). Ως φορέας διαχείρισης ορίζεται  η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία αναμένεται να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στόχος του Δήμου και του Νομικού Προσώπου είναι να ακολουθηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το νέο τμήμα να λειτουργήσει μαζί με τις ήδη υπάρχουσες 220 θέσεις νηπίων των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών με τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, για τη λειτουργία του  τμήματος Βρεφών θα προκηρυχθούν επτά (7) νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο μας, οι οποίες θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα  «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή».

Αρέσει σε %d bloggers: