Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Δύο νέες αίθουσες στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Δύο νέα ιατρεία δημιουργήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με την  αναδιαμόρφωση της αίθουσας συσκέψεων.

Η ανάγκη αυτής της αναδιαμόρφωσης σε ιατρεία  προέκυψε από το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας σταδιακά  στελεχώνεται με νέες ειδικότητες και νέους γιατρούς που θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά σε επόμενο σημείωμα.

Επίσης, κρίναμε δόκιμο οι νέες αίθουσες εκτός  από την συνήθη αρίθμηση των ιατρείων (28 και 29) να λάβουν και την ονομασία στελεχών που υπηρέτησαν κατά καιρούς το Κέντρο Υγείας Λαυρίου και δυστυχώς δεν τους έχουμε πλέον δίπλα μας.

Πρόκειται για τον Λαυριώτη γιατρό  Γιάννη Οικονόμου και την νοσηλεύτρια Εύα Χουδελούδη.  Ήταν δύο εξαίρετοι συνάδελφοι που τίμησαν με τις υπηρεσίες τους την πόλη και το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Το ίδιο κάναμε και  με την μετονομασία του ιατρείου 18 σε αίθουσα Σπύρου Πολονύφη, του πρώτου Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την τεράστια προσφορά του.

Με τον ίδιο τρόπο τιμήσαμε τον συμπολίτη μας, τον Σταύρο  Ανδρέου που η οικογένεια του είχε μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη αγορά μηχανήματος υπερήχων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο.

Οι μετατροπές αυτές δεν θα ήταν εφικτές εάν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση   του Δήμου Λαυρεωτικής  αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου. Για άλλη μια φορά τους ευχαριστούμε για αυτό. Επίσης βοήθησαν αφιλοκερδώς, για άλλη μια φορά, πολίτες της πόλης και θέλουμε το παράδειγμα τους να συνεχιστεί και να διευρυνθεί.

Υπάρχει ανάγκη αναδημιουργίας και άλλων χώρων διότι το Κέντρο Υγείας Λαυρίου κτίστηκε το 1983 και είναι το μικρότερο απ’ όλα τα Κέντρα υγείας της Αττικής.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με την βοήθεια των αρμοδίων φορέων,  της 1ης ΥΠΕ , των τοπικών φορέων και των πολιτών. Οι νέες αίθουσες είναι απαραίτητες προκειμένου οι πολίτες  αλλά και οι γιατροί να έχουν αξιοπρεπείς  χώρους  λειτουργίας.

Νίκος Βλαχογιάννης
Συντονιστής Διευθυντής Κ.Υ. Λαυρίου

Αρέσει σε %d bloggers: