Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ.Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»: Δεκάδες παιδιά-πρόσφυγες σε Παιανία και Λαύριο εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»: Παρά τα μεγάλα λόγια και τις δηλώσεις ευαισθησίας του Υπ. Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων η πραγματικότητα είναι καταθλιπτική και απαράδεκτη.

Ενώ με μεγάλη καθυστέρηση δημιουργήθηκε το τμήμα ΖΕΠ στο 2ο ΔΣ Λαυρίου ΔΕΝ ΕΧΕΙ καλυφθεί ακόμα με αναπληρωτή δάσκαλο. Τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο μέσα σε τάξεις που ξεπερνούν τους 26 και 27 μαθητές  καθώς το ΖΕΠ – Τάξη Υποδοχής δεν έχει στελεχωθεί αν και δυο φορές έχει προκηρυχθεί θέση –συνάδελφοι δεν ανέλαβαν υπηρεσία.  Ένα μήνα μετά την τελευταία προκήρυξη το Υπουργείο ολιγωρεί και η κατάσταση στο σχολείο τείνει να γίνει χαοτική. Τα προσφυγόπουλα μένουν χωρίς δάσκαλο ενώ πολλά δεν πηγαίνουν σχολείο. Αντί το υπουργείο να καλέσει άμεσα νέα πρόσληψη για να βρεθεί ο επόμενος αναπληρωτής περιμένει αδικαιολόγητα τι ακριβώς δε γνωρίζουμε.

Αρέσει σε %d bloggers: