Τρίμηνη καμπάνια εγγραφής νέων Μελών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής

Συναδέλφισσες-οι, τέλος Απριλίου, το σωματείο μας προχωράει σε Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης σε μια εποχή που η επίθεση στα δικαιώματά μας και στην ζωή μας εντείνεται μέσα από ένα διευρυμένο αντεργατικό πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί από κοινού οι βιομήχανοι με τις κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με κύριο σκοπό την όσο δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία των πρώτων πάνω στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων.

Τα τελευταία 8 Χρόνια με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση και κύριο εργαλείο τα συνεχή μνημόνια έφεραν χτυπήματα σε μια σειρά από εργατικά δικαιώματα που είχαν κερδηθεί στο παρελθόν μέσα από σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης συμαδεμενους με αίμα φυλακίσεις και εξορίες εργατών. Σε αυτούς τους αγώνες οφείλεται που τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε κάπως καλύτερα με καλύτερο βιοτικό επίπεδο πάντα πίσω όμως από όσα παρήγαμε και όσα είχαμε ανάγκη.

Συναδέλφισσες-οι έχει έρθει η ώρα για τον καθένα και την καθεμιά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας, στην νέα γενιά. Είναι η ώρα για αγώνα και για ζωή είναι ώρα να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαίωμα μας χωρίς να περιμένουμε λύσεις από κάποιον Μεσσία χωρίς την δική μας συμμετοχή. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής σου δίνει το χέρι να σηκωθείς, μαζί να γίνουμε πιο δυνατοί, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ υπάρχει και ΑΛΛΟΣ δρόμος, και είναι αυτός του αγώνα για μία άλλη κοινωνία που θα απολαμβάνουμε όσα παράγουμε.

Είναι ανάγκη συνάδελφοι να ισχυροποιήσουμε το Σωματείο μας να μην υπάρχει εργαζόμενος στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών που να μην είναι μέλος του, που να μην παίρνει μέρος στις γενικές συνελεύσεις για να αποφασίζουμε από κοινού το τρόπο των αγώνων τις διεκδικήσεις μας τις μορφές που θα ακολουθούμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις παρεμβάσεις μας κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία για να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Το προηγούμενο διάστημα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής ανέπτυξε πλούσια δράση στην περιοχή σε μία σειρά από προβλήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους, όπως τις παρεμβάσεις για επανασυνδέσεις του δικτύου της ΔΕΗ σε άνεργους του κλάδου μας αλλά και τις παρεμβάσεις κόντρα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Επίσης με την πρωτοπόρα δράση του Σωματείου στην περιοχή έχουμε προς το παρόν καταφέρει να μην επεκταθεί το άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές που ισχύει σε άλλες περιοχές όχι πολύ μακριά από την δική μας. Αυτό όμως δεν είναι ακόμα κατακτημένο και μόνο η ίδια η παρουσία των εργαζομένων η συμπόρευση με το Σωματείο και η οργανωμένη πάλη μπορεί να μας το εξασφαλίσει και αυτό γιατί ήδη η εργοδοσία επεξεργάζεται σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων από τον Απρίλη κάτι που ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι αιτία πολέμου και θα το αντιπαλέψουμε μέχρι τέλους.

Συναδέλφισσες-οι η χωρίς χρονοτριβή ισχυροποίηση του Σωματείου μας είναι η απαιτούμενη βάση για να περάσουμε στην αντεπίθεση να πετύχουμε νίκες να καλυτερέψει η ζωή μας έχοντας όμως υπόψιν ότι το σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του και μόνο η ανατροπή του από την εργατική τάξη μπορεί να φέρει ευημερία στους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν πρέπει να λείψει είναι χρέος όλων μας να βάλουμε το λιθαράκι μας για να ζήσει η ανθρωπότητα καλύτερα χωρίς εκμετάλλευση αδικίες και πολέμους.

Δίνουμε την μάχη ο ένας με τον άλλον μέσα στο χώρο εργασίας μας,
δυναμώνουμε την φωνή της αντίστασης και της οργάνωσης !!

ΙΣΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς κάλυψη των απωλειών τώρα.
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, τον αίσχος των ευέλικτων μορφών εργασίας 4ωρα, 6ωρα κτλ, κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα προ κρίσης, στην καλύτερη κλαδική σύμβαση εκείνης της περιόδου.
  • Κατάργηση της δοκιμαστικής περιόδου των 12 μηνών.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των ΣυλλογικώνΣυμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

ΙΣΧΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

ΔΙΕΚΔΕΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: