Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Οινογευσιγνωσίας 2018 στην Χρυσή Τομή Κερατέας
Το Σεμινάριο Οινογευσιγνωσίας για τους φίλους του οίνου ολοκληρώθηκε στην «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με τη συνεργασία της Genius in Gastronomy.
Το σεμινάριο Οινογευσιγνωσίας παρακολουθήσαν 45 συμμετέχοντες από την περιοχή της Κερατέας & της Λαυρεωτικής αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Γιώργος Λούκας- Sommelier/Ιδρυτής της Genius in Gastronomy και ο Χρήστος Σιώμος – Sommelier.
Μέσα σε ένα μήνα οι συμμετέχοντες γνώρισαν τις 16 σημαντικότερες ποικιλίες στην Ελλάδα και στον κόσμο, τα μυστικά της Οινογευσιγνωσίας αλλά και δοκίμασαν 41 ελληνικά και ξένα επώνυμα κρασιά.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν και κρασιά απ’ όλα τα τοπικά οινοποιεία σε μια προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών τους οίνων.
Το σεμινάριο ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια σε συνεργασία με τους Αντώνη και Σταμάτη Μυλωνά της «Μικροοινοποιία Μυλωνάς» και έχει γίνει πλέον ένας θεσμός στην πόλη μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Genius in Gastronomy για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, την εταιρεία Deals αλλά και όλα τα παρακάτω οινοποιεία που μας στήριξαν: Μικροοινοποιία Μυλωνάς, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Νέμειον, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, Κτήμα Στροφιλιά, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιείο Gentilini, Κτήμα Αρβανιτίδη, Κτήμα Ευάμπελος γη – Οίνοι Δομοκού, Οινοποιείο Κόκκινος, Κτήμα Μανουσάκης, Κτήμα Βουρβουκέλη, Οινοποιείο Στραταριδάκη, Οινοποιείο Νικολού, Οινοποιείο Πρίφτη, Οινοποιείο Αγγέλου, Οινοποιία Λιέπουρη, Οινοποιία Σίνης.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν μαζί μας στο γευστικό αυτό ταξίδι και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με νέα ύλη.
Φωτογραφίες: Διονύσης Κλάδης