Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Δράση Οφθαλμιάτρου στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Κατά την διάρκεια της τρίμηνης λειτουργίας του οφθαλμολογικού ιατρείου του Κέντρου Υγείας  Λαυρίου  παρατηρήθηκαν τα έξεις περιστατικά όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο πίνακα:

Από τον πίνακα προκύπτουν τα ακόλουθα

  • Το 50% περίπου είχε προβλήματα όρασης δηλ. μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό κ.λ.π
  • Το άλλο 50% είχε ενδιαφέροντα προβλήματα, με προεξέχων τον καταρράκτη (θόλωση των φακών όρασης ) και την βλεφαρίτιδα (φλεγμονή των βλεφάρων με  συμπτώματα περιλαμβάνουν ερεθισμό, κνησμό, και συχνά κοκκίνισμα του ματιού)
  • Υπήρξαν και λοιπά περιστατικά που προωθήθηκαν σε νοσοκομείο προς περαιτέρω αντιμετώπιση

Όλα τα ανωτέρω τεκμηριώνουν  την σπουδαιότητα της  παρουσίας της οφθαλμίατρου στο  Κέντρο Υγείας Λαυρίου και επισημαίνεται η ανάγκη παρουσίας και άλλων ειδικοτήτων που  τόσα πολλά μπορούν να προσφέρουν. Η πρόσφατη στελέχωση  του Κέντρο Υγείας Λαυρίου με ενδοκρινολόγο είναι σε θετική κατεύθυνση. Αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις με ειδικότητες που λείπουν αλλά και με ειδικότητες που χρειάζονται ενίσχυση όπως π.χ η οδοντίατρος.   Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προκειμένου να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους πολίτες της ευρύτερης Λαυρεωτικής.