Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
greek-bees: Διατροφή & ΥγείαΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποχαιρετάμε το πλαστικό, καλωσορίζουμε το στυλ!

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 έπαψαν να διατίθενται δωρεάν στην Ελλάδα οι σακούλες του σούπερ μάρκετ. Μια ωραία ευκαιρία για περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και αναβάθμιση του στυλ μας!

Και πως θα γίνει αυτό? Με τις νέες υφασμάτινες τσάντες πολλαπλής χρήσης, σε υπέροχα μοντέρνα σχέδια, για τη σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα!

Tα τελευταία χρόνια, ήρθε η τρύπα του όζοντος και η κλιματική αλλαγή, επιβαρύνθηκαν οι ωκεανοί και έτσι «το πλαστικό δεν είναι πια φανταστικό» όπως συνήθιζε να είναι για κάποιους. Οι άνθρωποι και τα κράτη, αποκτώντας περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση, προσπαθούν πλέον να περιορίσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας μέχρι να την καταργήσουν.

Στην Ευρώπη έχουν καταργήσει προ καιρού τις πλαστικές σακούλες και έτσι οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να έχουν πάντα μαζί τους μία με δύο υφασμάτινες τσάντες, κι ας μην προγραμματίζουν ψώνια. Ας μη σκεφτόμαστε μόνο το τώρα. Να υπολογίσουμε ότι μετά από εμάς θα ζήσουν και άλλοι σ’ αυτόν τον πλανήτη, όπως τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Στην Ελλάδα μπορεί ακόμη να έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευόμαστε τις πλαστικές σακούλες πληρώνοντας το αντίστοιχο τέλος, αλλά υπάρχουν, όμορφες και ευφάνταστες προτάσεις για τσάντες πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να γίνουν trendy και να μας κάνουν να αισθανόμαστε in fashion και με στυλ στην καθημερινή βόλτα, στον καφέ, στην παραλία, ακόμα και στα ψώνια του super market!