Σύσκεψη για τα μεταλλευτικά πηγάδια πραγματοποίησε ο Δήμος Λαυρεωτικής με τους αρμόδιους φορείς

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου Δήμου Λαυρεωτικής κου. Δημήτρη Λουκά για τα πηγάδια της Λαυρεωτικής και τις περιφράξεις, την Τετάρτη 14/3/2018. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, το Δασαρχείο Λαυρίου εκπροσωπούμενο από το Διευθυντή του κο. Αντωνέλλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαυρεωτικής Α. Μαγγενάκη.

Με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα του μοτοσυκλετιστή στις 24/2/2018 ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα, μαζί με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά. Αποφασίστηκε να γίνει περίφραξη σε δύο φάσεις.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
«Η 1η φάση είναι άμεση με δαπάνες του Δήμου και θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δασαρχείο. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει μία προσωρινή περίφραξη των πηγαδιών με συρματόπλεγμα κατά μήκος του οδικού δικτύου στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου με προειδοποιητικές ταμπέλες. Στη 2η φάση προβλέπεται έργο με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για μόνιμη και άρτια λίθινη περίφραξη όλων των πηγαδιών, σε συμφωνία με την ιδιαιτερότητα του περιβάλλοντος,  κατόπιν  οδηγιών  της Αρχαιολογίας, του Δασαρχείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαυρεωτικής.»

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Αρέσει σε %d bloggers: