378 χρόνια φυλακή σε 2 Ουκρανούς για διακίνηση μεταναστών από το Λαύριο στην Ιταλία!

Σε 378 χρόνια φυλακή (139 χρόνια τον καθένα όπως και πρωτόδικα) καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 2 Ουκρανούς διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ωστόσο θα εκτίσουν 10 χρόνια ο καθένας.

Η υπόθεση αφορούσε τη μεταφορά 68 παράτυπων μεταναστών, οι περισσότεροι Πακιστανοί, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Λαύριο και θα πλήρωνε η οικογένειά τους όταν θα έφταναν στην Ιταλία.

Το ιστιοφόρο με το οποίο τους μετέφεραν έπεσε πέρυσι την 1 Φεβρουαρίου σε θαλασσοταραχή, έμεινε ακυβέρνητο και ρυμουλκήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων Βοιών Λακωνίας.

Πάντως οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκαν να κάνουν αυτή τη «δουλειά», γιατί στην Ουκρανία δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Στην Τουρκία είναι εύκολο γι’ αυτούς να περάσουν επειδή δεν τους ζητάνε βίζα, κι εκεί τους χρησιμοποιούν ως… αναλώσιμους τα κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Γι’ αυτό άλλωστε τους αναγνωρίστηκε τόσο πρωτόδικα όσο και χθες το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και ότι ωθήθηκαν στην πράξη τους αυτή από ένδεια – οπότε έπεσαν σε ποινές φυλάκισης.

http://www.irafina.gr

Αρέσει σε %d bloggers: