Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση – ενημέρωση για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

H Δημοτική Αρχή με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία εξαρχής κοινωνικών δομών, εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής

με την υπ’ αριθμ. 158/ 2014 απόφασή του ψήφισε ομόφωνα την «Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαυρεωτικής και συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής διαχείρισης που θα εποπτεύει την λειτουργία του». Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ψήφισε ομόφωνα με την υπ’ αριθμ. 201/ 2014 απόφασή του τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαυρεωτικής. Οι παραπάνω αποφάσεις είναι ανηρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί αποκλειστικά με πόρους του Δήμου και με την συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου Λαυρεωτικής. Διανέμει σταθερά κάθε μήνα στους ωφελούμενούς του βασικά είδη παντοπωλείου, οι οποίοι ενημερώνονται τηλεφωνικά για την ημέρα και ώρα διανομής και υπογράφουν στην ονομαστική λίστα των ωφελουμένων κάθε μήνα. Δεχόμαστε αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατά τη διάρκεια όλου του έτους στις Δημοτικές Ενότητες Λαυρίου και Κερατέας στα Γραφεία Πρωτοκόλλου (τηλ. Επικοινωνίας 2292320176 – 2299320123). Για κάθε ενδιαφερόμενο δίνεται η αίτηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου αναφέρονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει.
Σύμφωνα με τον κανονισμό οι κύκλοι διανομής είναι εξαμηνιαίοι. Η έκθεση πεπραγμένων και ο διαχειριστικός απολογισμός κάθε κύκλου του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαυρεωτικής εγκρίνεται από την οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής. Επίσης τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεδριάζουν κάθε εξάμηνο και 1) εγκρίνουν τα πεπραγμένα κάθε κύκλου 2) Εγκρίνουν τον πίνακα δικαιούχων του επόμενου.

Ακόμη, η διαχείριση γίνεται με βιβλία καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων ειδών που προέρχονται από προμήθειες του Δήμου, κατόπιν ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Επίσης τηρούνται βιβλία καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων ειδών τροφίμων είτε από αγορά είτε από δωρεές. Στο κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Λαυρεωτικής τα είδη μοιράζονται δωρεάν και είναι δομή, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Δήμου και έχει διαφορετική λειτουργία από τα συγχρηματοδοτούμενα παντοπωλεία τυχόν άλλων Δήμων. Ο στόχος της λειτουργίας του παντοπωλείου είναι να διανέμει όλα τα τρόφιμα και να μην κρατά αποθέματα.

Πληροφοριακά αυτή την περίοδο σε όλο το δήμο εξυπηρετούμε 480 οικογένειες.

 

Μια σκέψη για το “Δήμος Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση – ενημέρωση για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

 • Αυτο δεν λεγεται Κοινωνικο Παντοπωλειο
  Φυσικα η προσφορα του στην Κοινωνια μας ειναι πολυ μεγαλη, αλλα ο τροπος που λειτουργει ειναι μιας αλλης εποχης που ο Πογκας μας εκανε Διεθνως ρεζιλι εδω στο Λαυριο, αφου οπου και να πηγαινες σε ρωταγαν
  Κοινωνικο Παντοπωλειο Δημαρχε λεγεται αυτο που εχει κανει ο Παχατουριδης στο Περιστερι,ο Δημαρχος Τρικαλλων π.χ και πολλοι αλλοι Δημαρχοι στη Ελλαδα.
  Αν τα λεφτα που μοιραζεις για φιεστες, μπουφεδες για συνεδρια και πολιτιστικες μπουρδες, τα εδινες για πληρη οργανωση και λειτουργια ενος χωρου κατα τα προτυπα ενος Παντοπωλειου σαν μικρο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ τοτε κανενας στον δημο μας δεν θα ειχε προβλημα.
  Τα ραφια του θα ειχαν τα παντα και χωρις ελλειψεις και θα ηταν και ανοιχτο πρωινες ωρες 2 με 3 φορες την εβδομαδα.
  Να προσερχονται οσοι θα ειναι εφοδιασμενοι με Δημοτικη Καρτα Απορου η¨ Ανεργου η¨ ειδικης αλλης κατοιγοριας που θελουν Σιτιστικη Βοηθεια
  Αυτο λεγεται σωστη δομη λειτουργουσα προς πραγματικο οφελος με χειροπιαστα αποτελεσματα και αμεσα.
  Για Κοινωνικο Φαρμακειο Δημαρχε ακομη το μελετας????

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.