Δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Απάντηση στην τελευταία ανακοίνωση του Δ. Λουκά

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Ο Δ. Λουκάς, διαπιστώνοντας τη θητεία του να πλησιάζει στο τέλος της, από ανακοίνωση σε ανακοίνωση ξεπερνά τον εαυτό του σε ύβρεις, ψέματα και προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας.

Για να καλύψει τις ευθύνες του, διαψεύδει ακόμη και τον εαυτό του και τις πράξεις του, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον δρόμο που έχει πάρει. Άλλωστε, όσα λέει τον αντιπροσωπεύουν απόλυτα και του ταιριάζουν γάντι.

Οφείλουμε όμως να επαναλάβουμε ορισμένα γεγονότα που υποκρίνεται  ότι δεν τα γνωρίζει ή ότι δεν έχουν συμβεί.

Για τη συμπεριφορά του στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν Πρακτικά που την αποτυπώνουν σε όλο της το μεγαλείο.

Η απόφαση για τη διερεύνηση των ποινικών και αστικών ευθυνών του ιδίου και του Α. Κωστάλα στην «Υπόθεση Καπερώνη», ψηφίστηκε από 15 Δημοτικούς Συμβούλους. Όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και τους 6  Συμβούλους που έχουν αποχωρήσει από την παράταξή του.

Του θυμίζουμε, ότι το 2015, πριν από την πρώτη εκδίκαση της αγωγής της Καπερώνη, προσπάθησε να υφαρπάξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δεχθεί και να πληρώσει ο Δήμος τις απαιτήσεις της, σχεδόν 700.000 ευρώ. Ευτυχώς που αντέδρασαν ακόμη και μέλη της παράταξής του και δεν πέρασε το δικό του, γιατί η απόφαση του δικαστηρίου απέρριψε την αγωγή. Θα ζημιωνόταν ή όχι ο Δήμος αν είχε δεχθεί την πρότασή του το Δημοτικό Συμβούλιο;

Ρωτήθηκε και δεν απάντησε τι συνέβη, τι άλλαξε και στη δεύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, η απόφαση ήταν καταδικαστική για το Δήμο.

Θυμίζουμε επίσης, τις παρατηρήσεις του Ορκωτού Ελεγκτή της ΔΗ.ΚΕ.Λ., που είχε ορίσει ο ίδιος και η παρέα του, για την οικονομική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν την επιχείρηση το 2011. Ο Ορκωτός Ελεγκτής, λοιπόν, αναφέρει επί λέξει στην Έκθεσή του: «Τα Ίδια Κεφάλαια είναι αρνητικά. Πρέπει να διερευνηθεί η νομιμότητα της λήψης του δανείου των 340.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, της έκδοσης επιταγής 42.000 ευρώ προς την ΕΝ.Ε.Λ., της πληρωμής 130.000 ευρώ για περιφράξεις, όπως και ο κίνδυνος επιστροφής των 414.000 ευρώ στην εταιρεία Καπερώνη». Παρέδωσαν, το 2011, ανεξόφλητες υποχρεώσεις 891.959 ευρώ μαζί με ζημίες 274.265 ευρώ. Αν υπάρξει οριστική καταδίκη του Δήμου σε σχέση με την αγωγή της Καπερώνη, η συνολική ζημιά θα πλησιάσει τα 2.000.000 ευρώ. Ποιος λοιπόν υπερασπίζεται τα χρήματα των δημοτών και τα συμφέροντα του Δήμου; Οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι που ζήτησαν τη διερεύνηση των ευθυνών των εμπλεκόμενων στο «πάρτι» ή ο Δ. Λουκάς που ήταν Δήμαρχος όταν έγιναν όσα αναφέρει ο Ορκωτός Ελεγκτής;

Παρουσιάζεται από την ημέρα που ανέλαβε ως «Δήμαρχος των έργων» με συνεχείς εξαγγελίες σχεδίων, συμβάσεων με την Περιφέρεια, εξασφάλισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δεν συμμαζεύεται. Η αλήθεια που αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι, είναι ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν έχει υπογράψει ούτε μία σύμβαση με ανάδοχο για την υλοποίηση οποιουδήποτε έργου. Εκτός και αν γι’ αυτόν και την παρέα του, θεωρούνται σημαντικά έργα ο «χώρος χαλάρωσης» στο δώμα του Δημαρχείου Λαυρίου, τα κάγκελα των 24.000 ευρώ στον ίδιο χώρο και οι συμβάσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ συνολικά, προμηθειών, εργασιών, μελετών και υπηρεσιών σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις εκτός Λαυρεωτικής.

Δημήτρη Λουκά, ότι και να λες, οι πολίτες της Λαυρεωτικής θα με θυμούνται για το ΒΙΟ.Π.Α. της Κερατέας, τις Εντάξεις χιλιάδων στρεμμάτων στο Σχέδιο, το Δίκτυο Αποχέτευσης στην Καμάριζα, τους δρόμους και την Πλατεία στο Λαύριο, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε Λαύριο και Κερατέα, τα δίκτυα Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού, δεκάδες άλλα έργα και υποδομές αλλά και το σεβασμό και την προτίμηση στους ντόπιους επαγγελματίες για τις προμήθειες και τα δημοτικά έργα. Και για ένα ακόμη λόγο: πλήρωσα ακριβά την ενασχόλησή μου με τα κοινά από την τσέπη μου και την οικογενειακή μου περιουσία.

Ο Δ. Λουκάς, στο μοναδικό του Απολογισμό τον Ιανουάριο του 2016, υποσχέθηκε ανάμεσα στα πολλά, απολογισμούς και ενημέρωση κάθε τρίμηνο. Πέρασαν 9 τρίμηνα από τότε και απολογισμό δεν είδαμε. Δεν θα κρύβεται για πολύ. Σύντομα, θα αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις για όλα.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: