Το… χόμπι του Σερέλη

Ο προπονητής που ανέλαβε για 4 αγώνες κι έμεινε 14 χρόνια οδηγεί το Λαύριο στην «στρατόσφαιρα»

Ο Χρήστος Σερέλης στη συνομιλία του με τον Δαμιανό Παπαχατζή για το All Star Basket, τον Νοέμβριο.

Άρχισε την προπονητική πριν από 22 χρόνια στα μίνι του Λαυρίου…

Ανέλαβε την πρώτη ομάδα στο τέλος της περιόδου 2002/03, στη Γ’ Εθνική για να βγάλει τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν.

Από τότε, δεν έχει αλλάξει πόστο! Επί 14 χρόνια παραμένει προπονητής του Λαυρίου!

Ο Χρήστος Σερέλης δεν είναι ένας συνηθισμένος προπονητής της stoiximan.gr Basket League. Ανήκει σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων. Μοιάζει με τους παλιούς, τους ρομαντικούς που κάνουν τα πάντα για την ομάδα τους από όποιο πόστο τους ζητηθεί. Από τότε που ήταν παιδάκια μέχρι… τα γεράματα!

«Ακόμη μοιάζει να είναι το χόμπι μου η προπονητική» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στο All Star Basket Νοεμβρίου, στον Δαμιανό Παπαχατζή.

«Το σημαντικό είναι ότι το Λαύριο δεν έφτασε μόνο στην Α1, αλλά και ότι έχει παραμείνει και παίζει στην κατηγορία για τρίτη σερί σεζόν. Από τότε που έχουμε ανέβει στις εθνικές κατηγορίες δεν έχουμε υποβιβαστεί ποτέ. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο μας επίτευγμα» είχε προσθέσει. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε και το Λαύριο εξακολουθεί να κάνει το ένα μικρό θαύμα πίσω από το άλλο!

Έπειτα από 20 αγωνιστικές ισοβαθμεί στη τρίτη θέση της βαθμολογίας με την ΑΕΚ με ρεκόρ 13 νίκες – 7 ήττες! Ναι, για το Λαύριο μιλάμε, το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη!

«Τώρα που θα φτάσει η ομάδα δεν το γνωρίζω. Το πρωτάθλημα φαίνεται φέτος πολύ ανταγωνιστικό. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να γίνεται καλύτερη. Δεν είναι αυτοσκοπός η θέση. Προτιμώ να έχω μια καλύτερη ομάδα και ας βγούμε ένατοι ή δέκατοι παρά να βγούμε έβδομοι και η ομάδα να μην είναι καλύτερη από την περασμένη σεζόν» είχε πει στον Δαμιανό Παπαχατζή μεταξύ όλων των άλλων. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι το δόγμα που έχει από την πρώτη μέρα που το Λαύριο έκανε την εμφάνισή του στο πιο ψηλό ράφι του ελληνικού μπάσκετ:

«Οι Λαυριώτες και όσοι είναι κοντά στην ομάδα, δεν θέλω να ξεχάσουν ποτέ από που ξεκινήσαμε, που βρισκόμαστε τώρα και να μην σταματήσουν να χαίρονται το τώρα. Ισχύει για όλους αυτό, ακόμη και για μένα. Στην ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χαιρόμαστε το τώρα. Μακάρι το τώρα, να το έχουμε μετά από πολλά χρόνια ως ανάμνηση».

Είναι βέβαιο ότι αυτή η ανάμνηση έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει η καλύτερη όλων των εποχών στην ιστορία του Λαυρίου, αφού το σύνολο του Σερέλη σε συνδυασμό με τις αρχές που έχουν φτιάξει σε αυτό το μπασκετικό «χωριό» της Ανατολικής Αττικής μπορεί να μας εκπλήξει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια!

http://allstarbasket.gr

Αρέσει σε %d bloggers: