Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις για την αυριανή συγκέντρωση στο Λαύριο ενάντια στο «αναπτυξιακό» συνέδριο

Συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς της Ανατολικής Αττικής από συνδικαλιστές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου (ΕΚΛ) και Συνδικάτων της περιοχής να μεταφέρουν το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 31 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο, ενάντια στη φιέστα της κυβέρνησης με το «αναπτυξιακό» συνέδριο Ανατολικής Αττικής, που ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο του ΕΚΛ και συνδικάτων της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο, μιλώντας με τους εργαζόμενους.

Ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του ΕΚΛ, μεταφέροντας το κάλεσμα συμμετοχής στην αγωνιστική «υποδοχή» της φιέστας κυβέρνησης – κεφαλαίου, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής, όπως στο αεροδρόμιο, στα ξενοδοχεία, στις βιομηχανίες, με τη δουλειά-λάστιχο, την απληρωσιά, τα εξαντλητικά ωράρια, «νιώθουν πολύ καλά» τη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης είναι τα τεράστια προβλήματα σε έργα υποδομής, οι ελλείψεις σε Υγεία, Πρόνοια, αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία κ.λπ. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τα συνδικάτα, να παλέψουν για κλαδικές συμβάσεις που θα εφαρμοστούν παντού, για αυξήσεις στους μισθούς, «κανείς κάτω από 751 ευρώ».

https://www.902.gr
Αρέσει σε %d bloggers: