Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής στη συγκέντρωση στο Λαύριο

Το  «αναπτυξιακό συνέδριο» που θα γίνει στο Λαύριο   με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  είναι  άλλη μια φιέστα προπαγάνδας υπέρ της μνημονιακής πολιτικής και των συμφερόντων Ε.Ε,ΔΝΤ  κεφαλαίου και τραπεζιτών.

Ως περιοδεύων θίασος έρχονται να προπαγανδίσουν την “αναπτυξή τους” που στηρίζεται στα αποκαϊδια των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας σε όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Τα αντιδραστικά, μνημονιακά μέτρα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων υπέρ του κεφαλαίου πολλαπλασιάζονται. Ενώ μπροστά μας είναι το νέο μνημόνιο διαρκείας για την πενταετία 2018-23 με τα αιματοβαμμένα και θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ ετησίως (7 δις) και 2% στη συνέχεια μέχρι το 2060.
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε συνδυασμό με το ιδιώνυμο σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αρπαγή της λαικής κατοικίας από τις τράπεζες και το κράτος, νέα φοροεπιδρομή ενάντια στους φτωχούς, μειώσεις μισθών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αύξηση της περιπλάνησης όπου γης, μεταξύ ανεργίας και 8μηνών, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις όλου του δημόσιου πλούτου με πρώτη στον κατάλογο τη ΔΕΗ , τσεκούρι στις συντάξεις, ξεκλήρισμα αγροτών και μικρών επαγγελματιών.’Ερχεται και στο Λαύριο να τάξει έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο και ανάπτυξη όταν επιταχύνει την βίαιη  και ολκληρωτική εφαρμογή των αντιλαικών ευρωμνημονιακών μέτρων της επιτήρησης – εποπτείας και των αλλεπάλληλων κυμάτων αστικών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

Έρχεται στο Λαύριο να τάξει ανάπτυξη βασισμένη στην καταστροφή  μεταξύ άλλων του φυσικού περιβάλλοντος και τη μετατροπή της Ανατολικής Αττικής σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο με φαραωνικά έργα  όπως ο ΧΥΤΑ του Γραμματικού με καταστροφικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής και ευρύτερα του Λεκανοπέδιου αλλά με τεράστια κέρδη για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Με το γενικό ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, τις δεκάδες βιομηχανικές ζώνες που είναι διάσπαρτες σε όλη την Ανατολική Αττική, τις τουριστικές επιχειρήσεις που κερδοφορούν με τους εργαζόμενους της ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα να χειροτερεύει η θέση τους και η εκμετάλλευση από την «ανάπτυξη» που μας φέρνουν.  Έρχεται στην Αν Αττική της έλλειψης υποδομών, της τεράστιας έλλειψης σχολικής στέγης, νοσοκομείου και των υποστελεχωμένων Κέντρων Υγείας, των ανύπαρκτων συγκοινωνιών, των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων, της έλλειψης βιολογικών στις περισσότερες περιοχές και πολλών άλλων.

Έρχεται στο Λαύριο  πόλη σύμβολο σκληρών ταξικών  εργατικών αγώνων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισε την  κατάργηση  του δικαιώματος  της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Αυτή η ανάπτυξη στις μέρες γίνεται κίνδυνος και για την ειρήνη, καθώς οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και τα συμφέροντα των πολυεθνικών του πετρελαίου και της ενέργειας, γίνονται το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Το πετρέλαιο των ΑΟΖ, από το οποίο όπως συνέβη σε όλον τον κόσμο θα κερδίσουν μόνο τα μονοπώλια όπως η ΕΧΟΝ, η ΤΟΤΑΛ και η ΕΝΙ, γίνεται η αφορμή για μια επικίνδυνη όξυνση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. Να πούμε όχι σε κάθε πολεμικό σχέδιο, να σταματήσει ο σχεδιασμός για τα πετρέλαια των ΑΟΖ που θα φέρει πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή, για μια πηγή ενέργειας ξεπερασμένη και περιορισμένων αποθεμάτων.

Η αγωνία για μια καλύτερη ζωή  για τους ανθρώπους του μόχθου δε θα δικαιωθεί από τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι της ανάπτυξης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το μόνο που θα αναπτυχθεί είναι τα κέρδη και οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία, τις οφσόρ και τους φορολογικούς παραδείσους.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πλήρως με την “εθνική των μνημονίων” ΝΔ-Κινήματος Αλλαγής-Λεβέντη ότι κανένα μνημονιακό μέτρο δε θα ξηλωθεί. Σε αυτή την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας συναινούν και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που αθωώνουν τα μεγάλα συμφέροντα τραπεζών και εφοπλιστών και στοχοποιούν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όποιον αγωνίζεται για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, το φοιτητικό κίνημα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητας, ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για κατάργηση των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων, μέτρων και προαπαιτουμένων, τη διαγραφή του χρέους που επέβαλλε τα μνημόνια και την παύση πληρωμών, την έξοδο από ευρώ και ΕΕ που τα σχεδίασαν μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Εθνικοποίηση επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα για όλο το λαό, ντόπιους, μετανάστες και πρόσφυγες. Μάχη για αυξήσεις, συμβάσεις και απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας και του ορίου συνταξιοδότησης για να δουλέψει η νεολαία και οι άνεργοι, να γυρίσουν οι μετανάστες. Κατάργηση της ΚΑΠ και όλης της αντιαγροτικής πολιτικής για ζήσει η περιφέρεια και εξασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια. Έξω από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από το Αιγαίο, όχι στην εκμετάλλευση των ΑΟΖ και τον πολεμικό ανταγωνισμό. Αγώνας ενάντια σε πόλεμο, φασισμό, εθνικισμό, ρατσισμό. Ειρήνη στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο.

Με ασυμβίβαστους αγώνες, πέρα από τα πολιτικά παιχνίδια και ενάντια στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και κόντρα στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτική μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και της μηχανή του πολέμου για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων και του λαού.

  • Χωρίς εμάς, τον εργαζόμενο λαό, είναι τίποτα! Χωρίς αυτούς είμαστε τα πάντα!
  • Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 31/3 σωματείων και συλλογικοτήτων   στις 18:00 στο άγαλμα των Μεταλλωρύχων.