Θεματικά Σεμινάρια «Κύκλοι Πολιτισμού» από τον Όμιλο Γνώσης Αθηνών και την “Χρυσή Τομή” Κερατέας

Ο «Όμιλος Γνώσης Αθηνών» και η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» δημιουργούν τους «Κύκλους Πολιτισμού» με στόχο να δοθεί η ευκαιρία, σε όσους το επιθυμούν, να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο. Οι «Κύκλοι Πολιτισμού»

περιλαμβάνουν σεμινάρια σε διάφορες θεματικές ενότητες, στις οποίες διδάσκουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου και επιφανείς επιστήμονες.

Το πρώτο σεμινάριο θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» και θα έχει θέμα: «Τα γλωσσικά λάθη και η αντιμετώπισή τους». Θα το διδάξει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Σπύρος Α. Μοσχονάς. Το

σεμινάριο ακολουθεί μια περιγραφική προσέγγιση στο ζήτημα των γλωσσικών λαθών. Προτείνει μια χρήσιμη ταξινόμηση των λαθών αλλά εξετάζει επίσης κριτικά τις αντιλήψεις και τα πρότυπα όσων συστηματικά ασχολούνται με τη διόρθωση λαθών.

Ο Σπύρος Α. Μοσχονάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γλωσσολογία και φιλοσοφία της γλώσσας στα Πανεπιστήμια του Georgetown (Washington, D.C.), του Maryland και του Texas (Austin). Το διδακτορικό του δίπλωμα στη γλωσσολογία το απέκτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994). Δίδαξε γλωσσολογία στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου (1995-1997). Από το 1997 διδάσκει γλωσσολογία και φιλοσοφία της γλώσσας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρώτος «Κύκλος Πολιτισμού» Θα υλοποιηθεί σε 3 τρίωρες συναντήσεις στις 19, 26 Απριλίου και 3 Μαΐου 2018, ώρες 07:00μ.μ-10:00μμ. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6981722240/6984912459.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16 Απριλίου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για την υλοποίηση του σεμιναρίου απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον 20 συμμετοχών.

Αρέσει σε %d bloggers: