Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Δυναμική η αναπτυξιακή προοπτική του δήμου

«’Ακρως αισιόδοξα» για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Λαυρεωτικής, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, τα συμπεράσματα του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου (στο Λαύριο), βάση των υπουργικών εξαγγελιών και της επικύρωσης τους, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σταχυολογώντας τις προτάσεις και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ο κ. Λουκάς σημειώνει ότι ο δήμος «αναδεικνύεται σε κύριο πρωταγωνιστή της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής και καθοριστική προϋπόθεση στρατηγικής σημασίας στον τομέα αυτό αποτελεί η αναγνώριση της διασύνδεσης των εθνικών λιμένων με μέσα σταθερής τροχιάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο αυτό η πρωθυπουργική εξαγγελία για επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου από το Σταθμό Κορωπίου με 6 ενδιάμεσους Σταθμούς (Μαρκόπουλο-Καλύβια-Κερατέα-Δακαλειό-Θορικό-Λαύριο) και της Αττικής Οδού προς το λιμάνι Λαυρίου, ενοποιεί όλη την αναπτυξιακή πρόταση για τη Λαυρεωτική και την Ανατολική Αττική σε συνάρτηση με την Πρωτεύουσα και το Εθνικό Αεροδρόμιο. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η βελτίωση του αυτοκινητόδρομου Μαρκοπούλου-Λαυρίου με την κατασκευή 6 ανισόπεδων κόμβων (3 είσοδοι προς Κερατέα και οι υπόλοιποι προς Δασκαλειό,Βρωμοπούσι, Περιγιάλι) και του παράπλευρου οδικού δικτύου, ενώ είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του Περιφερειακού Παρακαμπτηρίου αυτοκινητοδρόμου δυτικά της πόλης προς το Σούνιο. Παρεμβάσεις συντήρησης και ασφάλειας στον παραλιακό δρόμο από Βουλιαγμένη έως Σούνιο με διαχωριστικό διαζώμα και κατασκευή 8 κυκλικών κόμβων για ασφαλή αναστροφή.

Τα έργα, ως μέρος των συνδυασμένων μεταφορών της χώρας, σημειώνει ο δήμαρχος χαρακτηρίζονται μείζονος σημασίας και επιβάλλεται η άμεση υλοποίησή τους, «στην οποία ευελπιστούμε κατόπιν της εξαγγελίας τους από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και από τον Πρωθυπουργό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Επίσης, αναγκαία έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, χαρακτηρίζει ο κ. Λουκάς ότι είναι η βελτίωση και η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Λιμανιού για τη λειτουργία του ως τουριστικού (κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής) και επιβατηγού καθώς και η δημιουργία υδατοδρομίου.

Ακόμα, προσθέτει ότι συναποφασίστηκε ( υπ.Ναυτιλίας-ΤΑΥΠΕΔ-ΟΛΛ.ΑΕ) η παραχώρηση στο δήμο των παραλιών Βρωμοπούσι, ΑγίαΜαρίνα, Άγιος Νικόλαος, Θορικό, Κομομπίλι, Οξυγόνο, Πέρδικα, Λεγραινά) που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες.

Επίσης, προβλέπεται:

– Η καθημερινή διασύνδεση – μέσω του ΚΤΕΛ, ανά ημίωρο – του λιμανιού με το Λαύριο, την Κερατέα και τις άλλες πόλεις των Μεσογείων, απευθείας με τον σταθμό Προαστιακού στο Κορωπί, το αεροδρόμιο και τους άλλους σταθμούς.

– Η διάθεση από μέρους του υπουργείου 2 ολοκαίνουργιων τουριστικών λεωφορείων για την διασύνδεση του αρχαιολογικού χώρου του Μαραθώνα με το Ναό του Ποσειδώνα και το αρχαίο θέατρο του Θορικού και ενδιάμεσους σταθμούς άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους των Μεσογείων όπως και με το Αεροδρόμιο στα Σπάτα.

– Ολοκλήρωση του αναστηλωτικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού στο αρχαίο Θέατρο Θορικού και στο όμορο αρχαιολογικό πάρκο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

– Ολοκλήρωση διαδικασιών από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για τη λειτουργία του αρχαιολογικού καταδυτικού πάρκου Λαυρεωτικής σε αρχαία ναυάγια από το Σούνιο, Λαύριο, Μακρόνησο μέχρι το Δασκαλειό.

http://www.economy365.gr/

Αρέσει σε %d bloggers: