Στο σφυρί ακίνητο εκδότη και «παλάτι» στο Σούνιο

Τα ακίνητα γνωστού εκδότη αλλά και πολλών επιχειρηματιών του real estate και κατασκευαστικών –τεχνικών εταιριών περιλαμβάνονται μεταξύ των 150 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που πρόκειται να διενεργηθούν σήμερα και αύριο.

Η διαδικασία που φαίνεται να εισέρχεται σε ομαλότητα,  αν και πάντα οι «συλλογικότητες» δηλώνουν παρούσες κάτω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μεταξύ των ακινήτων που πρόκειται να εκπλειστηριαστούν  περιλαμβάνεται και ένα από τα ακριβότερα ακίνητα της χώρας ίσως και της Μεσογείου.

Πρόκειται για τεράστια βίλα στην προνομιακή θέση του Σουνίου με θέα όπως περιγράφεται σχετικά το Ναό του Ποσειδώνα . Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το  ακίνητο περιλαμβάνει δύο κτήρια και βοηθητικούς χώρους συνολικής έκτασης άνω των 400 τ.μ., καθώς και πισίνα 175 τ.μ., μπάρμπεκιου, κελάρι και αποθηκευτικούς χώρους. Η έκταση είναι περιφραγμένη με μαντρότοιχο ύψους 1,5 μέτρων στην παραλιακή λεωφόρο Βουλιαγμένης – Σουνίου.

Κατά την ίδια περιγραφή «τα κτίσματα που συνθέτουν το πολυτελές ακίνητο διαθέτουν ειδικό φωτισμό που πραγματοποιήθηκε κατόπιν ειδικής μελέτης, ο οποίος «με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, έτσι ώστε να αναδεικνύονται οι χώροι και διάδρομοι των κτιρίων και του κτήματος, χωρίς να επηρεάζεται η παρουσία του αρχαιολογικού Ναού του Ποσειδώνα». Αναφέρεται ακόμα « ότι τόσο ο περιβάλλων χώρος, όσο και η περίφραξη και οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση και το ακίνητο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και το Ναό του Ποσειδώνα».

Το ακίνητο που πωλείται με αρχική τιμή εκκίνησης 10 εκατ. ευρώ είναι ιδιοκτησίας του αρχιτέκτονα Νικόλαο Μεταξά, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Sunland  Properties με έδρα την Ανάβυσσο που μεταξύ άλλων κατέχει και το ομώνυμο ξενοδοχείο στην Ρόδο  και δραστηριοποιείται στο τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Μετά το παραπάνω ο πλειστηριασμός ακινήτου επί της οδού Πατησίων  γνωστού ο εκδότη  του οικονομικού – αθλητικού τύπου για ποσό μόλις 75.000 ευρώ, μόνο ως ένδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει κάποια μέσα ενημέρωσης μπορεί να θεωρηθεί.
Παράλληλα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ανακοίνωσε   ότι οι δύο πλειστηριασμοί  «στους οποίους τόσο μαχητικά αναφέρονται συλλογικότητες» που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σταδίου αφορούν:

-Μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο, συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς € 180.000 και συνολική οφειλή € 905.000 και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό € 150.000 με συνολική οφειλή € 784.000, για τα οποία οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία. Και οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες.

Γράφει ο: 
http://www.fmvoice.gr/

Αρέσει σε %d bloggers: