Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

«Χρυσή Τομή» Κερατέας: Έναρξη σεμιναρίου ντοκιμαντέρ «Ανακαλύπτω ξανά 2018» με τον βραβευμένο σκηνοθέτη ‘Αγγελο Κοβότσο

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» διοργανώνει “Σεμινάριο Ντοκιμαντέρ – Ανακαλύπτω Ξανά 2018 ” με το βραβευμένο σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο.

Το σεμινάριο  θα  ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 ώρα 18:00-21:00 στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» και είναι δομημένο σε δύο τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Το σεμινάριο-εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την μεθοδολογία και την τεχνική δημιουργίας μιας ταινίας τεκμηρίωσης, ώστε να μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς θα χρησιμοποιήσουν την  γλώσσα του ντοκιμαντέρ με δημιουργικό τρόπο.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, Άγγελος Κοβότσος, είναι κινηματογραφιστής – ντοκιμαντεριστής, με σημαντική εμπειρία στην οπτικοακουστική εκπαίδευση ερασιτεχνικών ομάδων.

Κατά τη διάρκεια τον σεμιναρίου -που είναι δομημένο σε δύο τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην διαδικασία δημιουργίας μικρών ιστοριών με έμφαση στην τεχνική της αφήγησης μέσα από:

  1. Τη δημιουργία σεναρίου – σκαλέτας.
  2. Την χρήση της κάμερας με μια σειρά από ασκήσεις έκφρασης, στις οποίες θα επιδοθούν οι συμμετέχοντες με δικά τους μέσα (φωτογραφικές μηχανές / κάμερες video), ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν όποτε θελήσουν.

Θα γίνει παραδειγματική αναφορά σε σκηνές από σημαντικά ντοκιμαντέρ με ειδική αναφορά σε σημαντικές σπουδαστικές ταινίες.

Η πρακτική της δημιουργίας θα ωθεί τον διάλογο μοιραία και σε παραπομπές σε σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ντοκιμαντέρ.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην αίθουσα της “ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ”, Λ. Αθηνών – Σουνίου 55, τηλ.: 2299069850 και στα τηλ.: 6984614675 & 6984912459. Aπαραίτητη η κράτηση θέσης.

Άγγελος Κοβότσος, σκηνοθέτης / σεναριογράφος

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 200 ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ταινίες του έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιλεκτικά αναφέρουμε: 2006 : «Έβγα ήλιε, κάτσε ήλιε» (βραβείο καλύτερου σεναρίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), 2009: «Η οχιά της Μήλου», συμπαραγωγή ΕΡΤ / EBU), 2012: «Ενκαρδία, η πέτρα που χορεύει», (βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ 1ου φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Βερολίνο, βραβείο κοινού στο 14ο φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012, τιμητική διάκριση στο Festival del Cinema del Reale, La Specchia, Italy 2012), 2013: «Καιρός για ήρωες» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2014 – επίσημη συμμετοχή), 2014: «David Kennedy, σμιλεύοντας τη ζωή» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015 – επίσημη συμμετοχή), 2016 «Το πεδίο του Άρεως, η γιαγιά Νισσά κι ο Αλή». 2017: Το τελευταίο του μεγάλου  μήκους ντοκιμαντέρ «String-less» τιμήθηκε με το βραβείο κοινού στο 19ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επίσης διδάσκει ντοκιμαντέρ σε σεμινάρια, πανεπιστήμια και κινηματογραφικές σχολές.
Τα δυο τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Story Doc.

Αρέσει σε %d bloggers: