Καταγγελία του εργατικού κέντρου Λαυρίου για την τιμωρία στρατιώτη επειδή μίλησε σε Αντιπολεμική Συγκέντρωση

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της τιμωρίας συναδέλφου που υπηρετεί την θητεία του, από την μονάδα του γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Ποιο ήταν το έγκλημα του συνάδελφου που έπρεπε να τιμωρηθεί; Ότι μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον πραγματικό ρόλο των γερακιών του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ότι ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στο αιματοκύλισμα, στα βάσανα και στην προσφυγιά και δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην ίδια ομιλία που μίλησε από καρδιάς και παλικαρίσια για το καθήκον των εργατών και των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας. Αυτά θεωρήθηκαν ατοπίματα και έπρεπε να τιμωρηθεί.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία έχει μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο πεδίο βολής και γέμισε την χώρα με βάσεις του ΝΑΤΟ. Είναι η κυβέρνηση-πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και το δόγμα υπεράσπισης των συμφερόντων των μονοπωλίων θέλουν να διαπερνά και το στράτευμα. Μόνο έτσι εξηγείται η τιμωρία σε στρατιώτη που είπε ότι ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τους ανταγωνισμούς και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να κλείσουν οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην χώρα, έξω η Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: