Πραγματοποιήθηκε ο 6ος Περιηγητικός Ορεινός Περίπατος του Δίανθου

Με την καταλυτική παρουσία δεκάδων συμμετεχόντων από όλη την Αττική ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου ο 6ος για το 2018 Περιηγητικός Ορεινός Περίπατος του Δίανθου.

Η αρχή έγινε στο φυτώριό μας στο Νεράκι Λαυρίου, όπου ο φορέας μας τίμησε τον πεσόντα υπέρ βωμών και εστιών Έλληνα ήρωα Ίκαρο με ενός λεπτού σιγή και ύψωση από τον Πρόεδρό του της ελληνικής σημαίας στο ψηλότερο σημείο του ιστού, έπειτα από τριήμερο , μεσίστιο κυματισμό λόγω εθνικού πένθους! Ελάχιστος φόρος τιμής προς τον αδικοχαμένο ήρωα σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, θύμα ενός ακήρυχτου πολέμου, που νέμεται επί δεκαετίες στο Αιγαίο Πέλαγος! Στη συνέχεια η ομάδα μας κατευθύνθηκε στο παλαιότερο των νεότερων χρόνων υπόγειο λατομείο μαρμάρου στην Ελλάδα, όπου όπως αποδεικνύουν και οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες, άκρως εντυπωσιακό, ενθουσίασε τους παρόντες, ενώ παράλληλα ανέδειξε εμφατικά τις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος με την ανάδειξη του μοναδικού του πλούτου σε όλα τα επίπεδα!

Επόμενος σταθμός, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά, μία υπαίθρια μεταλλευτική εργασία του 19ου και 20ού αιώνα, από όπου οι μεταλλευτές έβγαζαν αρχικά το αργυρομολυβδούχο μετάλλευμα και προσφάτως το σπανιότατο ορυκτό ΄΄Αναβεργίτης΄΄, της καλύτερης παγκοσμίως ποιότητας! Ο περίπατός μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη γνωστή σπηλιά-στοά όπου γυρίστηκαν και γυρίζονται διαφημιστικά σποτ, ντοκιμαντέρ και ταινίες, με τελευταία αυτήν στα γυρίσματα της οποίας μόλις προ διμήνου συμμετείχαμε ως Δίανθος, με δέκα κομπάρσους μέλη και φίλους του φορέα μας, συμβάλλοντας στην προβολή της Λαυρεωτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο! Στους δύο μάλιστα τελευταίους σταθμούς της διαδρομής μας υπήρξε δράση προστασίας του περιβάλλοντος , όπου συλλέξαμε δεκάδες σακούλες με απορρίμματα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ανακυκλώσιμα υλικά(πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο), που έως τώρα μόλυναν και υποβάθμιζαν την περιοχή της δράσης μας.

Εκτός των ενηλίκων συμμετείχαν και παιδιά, γεγονός που για άλλη μια φορά μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Επίκειται για το γεγονός αυτό η βράβευσή τους από τον φορέα μας, αφού δρουν ως παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους νέους μας! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά όλους τους συμμετέχοντες στη δράση μας και ιδιαίτερα βέβαια τον κύριο Δημήτρη Σακιώτη, που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε βιωματικά το μοναδικό – για τα ελληνικά δεδομένα-υπόγειο λατομείο μαρμάρου και τον συγχαίρουμε για τον τρόπο ανάδειξής του με τον διακριτικό, τεχνητό φωτισμό, που διόλου δεν μειώνει την αυθεντικότητα του σπάνιου αυτού χώρου!

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ: https://photos.app.goo.gl/oWUT8C9tP2KypDp73

Αρέσει σε %d bloggers: