Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Η Ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων, προχωρά ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση του σχεδίου για πλήρη «απελευθέρωση» της ενέργειας. Αυτή η πολιτική θα φέρει παραπέρα δεινά στους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας καθώς και στο σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Οι απολύσεις στον χώρο της ενέργειας και η συμπίεση προς τα κάτω μισθών και δικαιωμάτων είναι δεδομένη, ενώ τα τιμολόγια θα συνεχίσουν να τραβούν την ανηφόρα.

Αυτή η πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας είναι συμφωνημένη από όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και πηγάζει από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να περάσει η ενέργεια εξολοκλήρου στα μονοπώλια.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί προβλημάτων στο περιβάλλον και ότι το μέλλον της ενέργειας είναι οι ανανεώσιμες πηγές φαντάζουν ως γελοία, αφού το φτηνό κοίτασμα λιγνίτη  θα συνεχίσουν τα μονοπώλια να το εκμεταλλεύονται για μέγιστο κέρδος. Όταν δοθούν οι μονάδες, θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε για σύγχρονες μεθόδους καύσης που δεν ρυπαίνουν κλπ με σκοπό την συνέχιση της εκμετάλλευσης του πλουτοπαραγωγικού κοιτάσματος. Σφάζουν λαούς και κατακερματίζουν χώρες για τα πετρέλαια και θα αφήσουν τα κοιτάσματα του λιγνίτη ανεκμετάλλευτα;…

Η πρόκληση της ιδιωτικοποίησης απαντιέται με συλλογικό και μαζικό αγώνα. Οι εργαζόμενοι στο σύνολο της ενέργειας πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την μάχη των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί. Με μαζική συμμετοχή στην απεργία και μαζικές γενικές συνελεύσεις να μπουν μπροστά, να εμπιστευθούν τους εαυτούς τους και να μην επιτρέψουν σε ηγεσίες του κλάδου τους σε αναδιπλώσεις και υποχωρήσεις. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, στηρίζει τον αγώνα και συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: