Τι είναι τα Peshtamal που θα κατακλύσουν τις παραλίες μας;

Τα peshtamal ή pestemal μας έρχονται από την Ανατολή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα υφαντό σε σχήμα ορθογώνιο που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στα χαμάμ για να καλύπτονται οι θαμώνες του.

Η παράδοση του peshtamal, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, βασίζεται στη λεπτή του ύφανση, τη μεγάλη απορροφητική του ικανότητα και τη δυνατότητα να στεγνώνει άμεσα. Συναντιέται πλέον με μια νέα αντίληψη παραγωγής και σχεδιασμού, διατηρώντας ταυτόχρονα τα αυθεντικά του χαρακτηριστικά. Φτιάχνονται από βαμβάκι, ή μπαμπού. Οι ίνες μπαμπού έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τους την υψηλή απορροφητικότητα της υγρασίας και την καλή διαπερατότητα. Επίσης το μπαμπού είναι φιλικό προς το περιβάλλον και είναι φυσικό. Τα peshtamal από μπαμπού επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει πιο εύκολα και λόγω της αντιστατικής τους ιδιότητας δεν κολλάνε στο σώμα.

Το peshtamal εκτός από το αυστηρό τελετουργικό του χαμάμ χρησιμοποιείται πλέον και σε πολλές άλλες δραστηριότητες. Στο μπάνιο, στη σάουνα, στην παραλία και στα γυμναστήρια. H λεπτή του ύφανση ελαχιστοποιεί το χώρο που καταλαμβάνει, καθιστώντας το απαραίτητο και στα ταξίδια. Χάρη στα χρώματα και στο μοντέρνο του σχεδιασμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σπίτια ως τραπεζομάντιλο και κάλυμμα πολυθρόνας και μπορεί να φορεθεί ως σάλι ή φουλάρι.

Οι πετσέτες Pestamal  είναι εξαιρετικά ελαφριές και απορροφητικές και στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Επιπλέον έχουν την ιδιότητα να μην κολλά η άμμος πάνω τους.
Είναι ιδανικές για το καλοκαίρι αφού μπορείτε να τις τυλίξετε σε ρολό και να τις έχετε μαζί σας σε όλες τις εξορμήσεις σας, χωρίς τις ασήκωτες βαλίτσες και τις τσάντες παραλίας που βάραιναν τους ώμους.

Αρέσει σε %d bloggers: