Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Π.Ε.Δ.Α. για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1» ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

Στη σημερινή έκτακτη συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (Π.Ε.Δ.Α.) με θέμα συζήτησης το υπό διαβούλευση- νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, μαζί με τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Σταύρο Ιατρού.

Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε και μετέφερε στα μέλη της Π.Ε.Δ.Α. πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής υποστηρίζει σύσσωμο τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν στα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα των Δήμων, ενώ πάρθηκε σχεδόν ομόφωνη απόφαση σχετικά με την απλή αναλογική .

Ο Δήμαρχος σε σχέση με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, πρότεινε να γίνει εξαντλητικός διάλογος και να μετατεθεί η ψήφισή του σε 2-3 μήνες.

Τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, συνυπευθυνότητας των αιρετών συμβούλων για όλα τα θέματα του Δήμου και συνδιαχείρισης των τοπικών ζητημάτων.

Στη σημερινή συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. δεν πάρθηκε κάποια απόφαση και το σώμα θα συνεδριάσει εκ νέου στο άμεσο μέλλον.

Αύριο Πέμπτη 10/5/2018, ο Δήμαρχος θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το ίδιο θέμα.

%d