Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «ΤΟ ΑΪΒΑΛΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ» του Φώτη Κόντογλου στο Επισκοπείο Λαυρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 13 Μαΐου 2018, η θεατρική παράσταση «Το Αϊβαλί η πατρίδα μου» του Φώτη Κόντογλου στο Επισκοπείο Λαυρίου.

Πρωταγωνιστές της είναι οι ηθοποιοί Όλια Λαζαρίδου και Αμαλία Μουτούση, ενώ η σκηνογραφία είναι της Δάφνης Ρόκου. Πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης το Μουσικό – Χορωδιακό σύνολο του «Περίκλυτου» ωδείου Λαυρίου «ταξίδεψε» όλους τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες πατρίδες μας, στη Μικρά Ασία, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Άννας Τεμπερικίδη. Μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης η κ. Όλια Λαζαρίδου ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για την ευλογία και παραχώρηση του χώρου του Επισκοπείου Λαυρίου για τη διεξαγωγή της θεατρικής παράστασης, καθώς και για την τιμητική παρουσία του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, με τη σειρά του, συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά την κ. Άννα Τεμπερικίδη και το μουσικό-χορωδιακό σύνολο του Ωδείου της για την εξαιρετική ερμηνεία των παραδοσιακών τραγουδιών, καθώς επίσης την κ. Όλια Λαζαρίδου, την κ. Αμαλία Μουτούση και όλους τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης για τη σημαντική πρωτοβουλία τους, τα έσοδα να κατατεθούν στο έργο που επιτελεί η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της όλης παρουσίας τους. Τη θεατρική παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, οι Ιερείς της Λαυρεωτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, η τοπική αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Αντώνιος Βογιατζής, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι φορέων της Λαυρεωτικής, καθώς και πλήθος κόσμου από την Αθήνα, τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική.

*Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη θεατρική παράσταση «Το Αϊβαλί η πατρίδα μου» στο Λαύριο, θα επαναδιεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 21:00 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας (Βασιλέως Κωνσταντίνου 47) καθώς και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ώρα 21:00 (Κλειτάρχου και Αριστείδου, Γέρακας).

Εκ της γραμματείας του Επισκοπείου Λαυρίου

Αρέσει σε %d bloggers: