Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας- Κύπρου συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας- Κύπρου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών, που έχουν αναγνωριστεί ως UNESCO Global Geoparks. Η ένταξη μιας περιοχής στα Γεωπάρκα προσφέρει τη δυνατότητα για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε ότι:

«Ο Δήμος Λαυρεωτικής από το 2006 σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ υποστήριζει και συμμετέχει στη διαδικασία ανάδειξης του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, καθώς και άλλων περιοχών του Δήμου μας, που παρουσιάζουν έντονο γεωλογικό ενδιαφέρον,  ως Γεωπάρκο  και την ένταξή του στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων  της UNESCO. Στο δεύτερη μέρα της ημερίδας η εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ κα. Ευγενία Μωραΐτη παρουσίασε για λογαριασμό του Δήμου μας την πρόταση του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής . Στο διήμερο αυτό συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες και να μελετήσουμε καλές πρακτικές, ώστε να διαμορφώσουμε για το Δήμο Λαυρεωτικής μια βιώσιμη τουριστική και περιηγητική κουλτούρα.»

  Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

Αρέσει σε %d bloggers: