Σύμπραξη Παραδοσιακής Χορωδίας Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «Απόλλων» με την Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Με μια μελωδική σύμπραξη έληξε η φετινή χορωδιακή χρονιά για τον Απόλλωνα Κερατέας. Το Σάββατο 19 Μαΐου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας, η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου φιλοξένησε την χορωδία Μικρασιατών Ελευσίνας και μαζί συνεπήραν τους ακροατές σ’ ένα ταξίδι στα ηχοχρώματα της ορεινής, πεδινής και νησιωτικής Ελλάδας ως και τη Μικρά Ασία.

   Οι χορωδίες πραγματοποίησαν μια μεστή και συγκινητική εμφάνιση, η οποία κορυφώθηκε όταν -από κοινού- έκλεισαν την εκδήλωση τραγουδώντας το παραδοσιακό “Έχε γειά Παναγιά”, με το κοινό να σιγοψιθυρίζει τους στίχους και να συνοδεύει ρυθμικά χτυπώντας παλαμάκια.

   Στην επιτυχία της μουσικής βραδιάς συνέβαλε τα μέγιστα ο χοράρχης κ.Μάνος Σύριος-βαθύς γνώστης της μουσικής και καταξιωμένος στο χώρο του- καθώς και ο εξαιρετικός Ιάσονας Κτενάς στο βιολί.

  Παρόντες ήταν: ο σεβαστός πατέρας Ι.Μωραϊτης, ο αντιδήμαρχος κ.Αν.Αντωνίου, η δημοτική σύμβουλος κ.Ευφ. Σίνη, ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κερατέας κ.Ι.Οικονομάκης, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λαυρεωτικής κ.Θ.Μακαντάσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας κ.Β.Στουραϊτης και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος της Χρυσής Τομής κ.Στ.Παπαθανασίου, ο σκηνοθέτης του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου κ.Πετρινόλης, ο μαέστρος της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής κ.Ευτ. Ζαρμπ και εκπρόσωποι του Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρίου.

  Θερμές ευχαριστίες προς: το ΝΠΔΔ Θορικός και την διευθύντρια του Γ’ Νηπιαγωγείου για την παραχώρηση του χώρου, τον κ.Ι.Θηβαίο για τον ανθοστολισμό και  τον κ.Δημήτρη Τσοπάνη για την επιμέλεια ήχου και φωτισμού.

 Ευχαριστούμε, τέλος, το ενθουσιώδες κοινό για την ανταπόκρισή του στην εκδήλωση της χορωδίας μας διότι αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται, δίνοντάς  μας την ώθηση για να συνεχίσουμε στα βήματα της παράδοσης.

Εκ του ΔΣ

Αρέσει σε %d bloggers: