Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΜακρόνησοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Μακρονήσι είναι εδώ!

Με την ευκαιρία της επίσκεψης-προσκύνημα της 3-6-18 από την ΠΕΚΑΜ

Ε… Εσείς… Εσείς οι απ’ έξω, οι κοντινοί και οι μακρυνοί. Εσείς οι σταυρωτήδες των Λαών, οι δανειστές κι οι δοσατζήδες. Εσείς οι ‘σωτήρες’ οι ‘πατριώτες’ κι οι ‘εθνικιστές’, οι ‘τυμβωρύχοι’.

Εσείς που μας εξαθλιώσατε, που μας πνίγετε, που μας στερείτε νερό, αέρα, σκέψη,ψωμί. Ακούστε το και βάλτε το καλά στο μυαλό σας!

Το Μακρονήσι είναι εδώ! Σε πείσμα σας το Μακρονήσι εξακολουθεί να υπάρχει και ολοζώντανο να σας θυμίζει τις βασανιστικές μέρες της μεγάλης σας «αναμόρφωσης». Τότε που χτίζατε «καινούργιους Παρθενώνες» πάνω στα νεκρά κορμιά , σε εξαθλιωμένες και ερειπωμένες συνειδήσεις με κραυγές και βόγγους, με στοιχειά και φαντάσματα.

-Το Μακρονήσι είναι εδώ! Το τραγούδι του πόνου, οι πληγές του ολέθρου ακόμα δεν έχουνε κλείσει, ούτε πρόκειται να κλείσουν, εάν όσοι μαρτύρησαν δεν δικαιωθούν. Εάν το μήνυμα του μνημείου που ατενίζει απέναντι το Λαύριο, δεν κάνει πράξη το όνειρο και την προσδοκία της νίκης.

-Το Μακρονήσι είναι εδώ! Οι πέτρες, οι αφάνες, οι ασπάλαθοι, το άγριο θυμάρι, η μοσκοβολιά της ρίγανης στάζουν ακόμα αίμα.

-Γυμνιοσάλαγκοι, σκορπιοί και σαρανταποδαρούσες ρουφάνε τους χυμούς της σπαραγμένης νιότης.

-Ε… εσείς οι απέξω, εκμεταλευτές ψεύτες και υποκριτές. Διαστρευλωτές και παραπλανητές. Ακούστε και γευτείτε την Αλήθεια.

Το Μακρονήσι δεν έσβυσε, δεν πέθανε, δεν ξεχάστηκε, κι ούτε πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Προχτές το βράδυ έδωσε το ολοζώντανο παρόν, το ολοζώντανο γεμάτο νιάτα παρόν.

Δεκάδες πούλμαν, εκατοντάδες Ι.Χ. Γέμισε το καράβι. Διψασμένη για μάθηση και γνώση η νεολαία, γεμάτη πάθος κι ορμή σπιθαμή την σπιθαμή, σαν πάνω σε γυμνό κορμί ιχνηλατεί τον χώρο.

-Το Μακρονήσι είναι εδώ . Ολοζώντανο. Όσο ολοζώντανοι είναι οι οργανωτές του. Ο Λάζαρος, ο Γρηγόρης, η Γεωργία.!

Να θυμίζουν με ευχή και κατάρα.
Μακρονήσια της Γης να μην ξαναγίνουν!
Τιτάνα και Γίγαντα Λαέ
Κοίτα λοιπόν. Αυτό είναι το Μακρονήσι.
-Στάσου σεμνά και προσκύνησε.
Τόπος Ιερός. Κρανίου τόπος.
Βόγγος και θρήνος και καημός.
Και ύμνος και τιμή και δόξα.
Και θάνατος!!!

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης
https://atexnos.gr