Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Λαύριο: Η σταθερότητα και η καθιέρωση

Ο ΕΣΑΚΕ συνέχισε τα αφιερώματα του στις ομάδες της φετινής Stoiximan.gr Basket League και στάθηκε στο Λαύριο, που συνέχισε σταθερά τα βήματα προς την καθιέρωση.

Αναλυτικά:

«Πριν τρία χρόνια αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία, πριν δύο χρόνια πέρασε την πρώτη αναγνωριστική σεζόν του στη Stoiximan.gr Basket League, πριν ένα χρόνο βρέθηκε στα πλέι οφ και φέτος προχώρησε ακόμη περισσότερο κατακτώντας την 6η θέση. Το έκανε μέσα από μια εντυπωσιακή πορεία στη διάρκεια της οποίας ήταν μεταξύ 3ης και 6ης θέσης στη βαθμολογία. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 14 ομάδων της Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2017-18 με το Λαύριο Megabolt που συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου αποδίδοντας θελκτικό μπάσκετ και φτάνοντας σε μεγάλες νίκες.

“Highlight” αυτής της διαδρομής ήταν, παραδόξως, μία ήττα. Το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου μπορεί το Λαύριο Megabolt να ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό Superfoods μετά από δύο παρατάσεις με 120-118 όμως έδωσε το στίγμα του ως μια ομάδα ικανή για όλα.

Τι έμεινε από τη σεζόν για το Λαύριο Megabolt;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14 νίκες – 14 ήττες – 6η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Λαύριο Megabolt και Χρήστος Σερέλης διένυσαν τη 13η χρονιά κοινής διαδρομής, η οποία άρχισε στο φινάλε της περιόδου 2004-05 στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Με τον 44χρονο προπονητή η ομάδα της Λαυρεωτικής “σκαρφάλωσε” τις κατηγορίες, με αυτόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, με τον αυτόν κέρδισε την πρώτη συμμετοχή της στα πλέι οφ και με αυτόν έκανε φέτος ένα μεγάλο βήμα καθιέρωσης στην κατηγορία. Ο Χρήστος Σερέλης πιστώνεται ασφαλώς όχι απλά ένα μέρος της επιτυχημένης φετινής πορείας αλλά και τη διάθεση της ομάδας να παίζει, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας, μπάσκετ με την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αρχές. Μετράει πια 34 νίκες και 48 ήττες στη Stoiximan.gr Basket League.

Ο ΜVP: Ο Μακένζι Μουρ δεν ήταν πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία αφού αγωνίστηκε πέρσι στον Προμηθέα όμως ήταν, ίσως, η μεγαλύτερη ατραξιόν της. Ο παίκτης που κέρδισε την κορυφή της λίστας της αξιολόγησης στην κανονική περίοδο με διαφορά 159 από τον 2ο (είχε 548 έναντι 389 του Σακίλ Γκούντγουϊν) κι έχοντας χάσει μάλιστα τρία παιχνίδια της, δεν μπορεί παρά να είναι ο αδιαφιλονίκητος MVP. Συμπεριλαμβανομένων και των δύο αγώνων πλέι οφ κόντρα στον Προμηθέα, ο Μουρ είχε 588 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος, ενώ τον ακολούθησαν με 381 ο Αντουέιν Ουίγκινς και με 285 ο Τόνι Μέιερ.

Ο Μουρ ήταν για το Λαύριο Megabolt 1ος σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κερδισμένα φάουλ. Ο Αμερικανός είχε 23,5 βαθμούς ανά αγώνα στο ranking ενώ την τριάδα σε μέσους όρους συμπλήρωσαν ο Ουίγκινς με 13,6 και ο Ντορόν Λαμπ με 11,9.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Μία από τις πρωτιές του 26χρονου φόργουορντ ήταν στο σκοράρισμα. Σε απόλυτους αριθμούς είχε 427 πόντους σε κανονική περίοδο και πλέι οφ, ενώ των ακολούθησαν ο Αντουέιν Ουίγκινς με 309 και ο Τόνι Μέιερ με 305 πόντους.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο τέλος της σεζόν, το Λαύριο Megabolt εμφάνιζε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έστω και αν Ντορόν Λαμπ και Στίβεν Γκρέι αποχώρησαν στην πορεία. Ο Μουρ έδινε κατά μέσο όρο στην ομάδα του 17,1 πόντους ενώ την 3άδα συμπλήρωσαν ο Λαμπ με 13,2 και ο Ουίγκινς με 11.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Η πρωτιά του Μουρ στην κατηγορία των ριμπάουντ ήταν οριακή έναντι του Αντουέιν Ουίγκινς αλλά μόνο στους απόλυτους αριθμούς καθώς είχε 148 έναντι 145 του συμπατριώτη του. Την 3άδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Κουζέλογλου με 108 ριμπάουντ ξεπερνώντας στο… νήμα τους Μέιερ (104) και Κακλαμανάκη (103).

Η σύνθεση αλλά και η σειρά της πρώτης 3άδας δεν άλλαξε ούτε στους μέσους όρους. Ο Μουρ μάζευε 5,9 ριμπάουντ ανά αγώνα, ο Ουίγκινς 5,2 και ο Κουζέλογλου 3,9.

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Μουρ έγινε ο 1ος παίκτης στην 3ετή ιστορία της ομάδας της Λαυρεωτικής στη Stoiximan.gr Basket League που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό ασίστ σε μία σεζόν. Τελείωσε τη χρονιά έχοντας 123 τελικές πάσες, πολύ μακριά από τον 2ο Τζαμάλ Νίξον που είχε 97 ενώ 3ος ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης με 46 ασίστ.

Ως προς την αντίστοιχη λίστα των μέσων όρων, ο Μουρ έδινε 4,9 “έτοιμα” καλάθια στους συμπαίκτες του σε κάθε αγώνα ενώ 3,6 ασίστ είχε ο Νίξον και 2,6 ο Λαμπ.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Στο εξ ορισμού ξεχωριστό βράδυ της 22ας Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Μακένζι Μουρ έγινε ο 1ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στην κατηγορία, που έφτασε στην “30άρα”. Είχε ακριβώς 30 ενώ ο Στίβεν Γκρέι και ο Αντουέιν Ουίγκινς μοιράστηκαν τη 2η μεγαλύτερη επίδοση της σεζόν έχοντας από 25 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για τα πλέι οφ αντίστοιχα. 23 είχε ο Μουρ στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Μουρ μοιράστηκε την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ στη σεζόν με τον Γιάννη Κουζέλογλου αφού αμφότεροι έφτασαν τα 13 από μία φορά. Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ το κατάφερε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο ενώ ο Αμερικανός στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Ο Αντουέιν Ουίγκινς είχε 12 εντός έδρας με την ΑΕΚ και 10 στο εκτός έδρας ματς πλέι οφ με τον Προμηθέα, επίδοση στην οποία έφτασε και ο Μουρ στη Ρόδο.

Μπορεί να μην έφτασε την περσινή επίδοση του Χριστόφορου Στεφανίδη -είναι ο μοναδικός παίκτης στην 3ετή ιστορία της ομάδας που έφτασε μία φορά σε διψήφιο αριθμό ασίστ, μοιράζοντας 10 κόντρα στον Άρη- όμως ο Μακένζι Μουρ με τις εννιά ασίστ που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στον Προμηθέα, αφενός σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση του Λαυρίου Megabolt κι αφετέρου ισοφάρισε τη 2η μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας της ομάδας αφού εννιά είχε και ο Μπράντον Γιανγκ το 2015-16. Όσο για τη συνέχεια της φετινής λίστας με τις κορυφαίες επιδόσεις ασίστ, ο Μουρ είχε τρεις φορές από οχτώ και από μία οι Λαμπ και Γκρέι».

http://www.sdna.gr