Νέο επεισόδιο μεταξύ Επιτροπής Διάσωσης Παράκτιου Υγρότοπου Λεγραινών και Δήμου Λαυρεωτικής

Μετά τη θρασύτατη προσπάθεια εκχέρσωσης αμμοθίνας, που ενοχλούσε τα ομπρελοκαθίσματα του Beach Bar που θέλει να εγκαταστήσει στην προστατευόμενη παραλία των Λεγραινών,

ο Δήμος Λαυρεωτικής δε δείχνει να κάνει πίσω!

Συνεργεία του Δήμου, την Παρασκευή (8/6/2018) εγκατέστησαν φρεάτιο για την ύδρευση της επιχείρησης.
Σήμερα (11/6/2018) εμφανίστηκαν και οι επίδοξοι επιχειρηματίες που άρχισαν να μετρούν και να τοποθετούν πασαλάκια ώστε να κατασκευάσουν στη συνέχεια τη βάση στην οποία θα τοποθετούσαν την καντίνα τους.
Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση, περιπολικό της οποίας έφθασε σύντομα και αφού κατέγραψε το περιστατικό τους απομάκρυνε. Σχετική καταγγελία καταθέσαμε άμεσα, στο Αστυνομικό Τμήμα Λαυρίου.

Και όλα αυτά, ενώ επισκέφθηκε για αυτοψία την περιοχή κλιμάκιο του ΣΥΓΑΠΕΖ του Υπουργείου Περιβάλλοντος την προηγούμενη εβδομάδα και του Φορέα Διαχείρησης Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής σήμερα, εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του ΥΠΕΝ την ερχόμενη Τετάρτη, για τον καθορισμό μέτρων αποκατάστασης στον Υγρότοπο Λεγραινών, λόγω πρόκλησης περιβαλλοντικής ζημίας.

Είναι συγκινητική η συμπαράσταση όλο και περισσότερων κατοίκων και επαγγελματιών των Λεγραινών στην δίχρονη προσπάθειά μας για τη διάσωση του Παράκτιου Υγρότοπου και της παραλίας των Λεγραινών.

Σύσσωμη η τοπική κοινότητα – χωρίς να λείπουν βέβαια και κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις – βρίσκεται στο πλευρό μας καθημερινά και, με κάθε τρόπο, μας βοηθά.
Κάποιες έννοιες ( NATURA, υγρότοπος, περιβάλλον, οικολογία ) που μέχρι χτες έμοιαζαν εχθρικές, αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται συνείδηση. Το μέλλον των Λεγραινών δεν βρίσκεται στην … ανάπτυξη του Beach Bar και της ξαπλώστρας !

Παράκτιος Υγρότοπος Λεγραινών. Επιτροπή Διάσωσης.

Αρέσει σε %d bloggers: