Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συζητήθηκε στη βουλή η Ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος

Συζητήθηκε σήμερα στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Ευστρατίου και Λήμνου με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Αθανασίου στην τοποθέτησή του επικεντρώθηκε σε τρία βασικά σημεία που χρήζουν βελτίωσης και αφορούν τη νέα προκήρυξη της δρομολογιακής γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος και επιστροφή, όπως αποτυπώθηκαν και σε σχετική πρόταση των Δημάρχων Λήμνου κ. Μαρινάκη και Αγίου Ευστρατίου κ. Κακαλή.

Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

1ον Το ανώτατο προσφερόμενο από το Υπουργείο μίσθωμα να επιτρέπει τη δρομολόγηση πλοίου κατηγορίας β΄ και όχι γ΄, όπως ισχύει σήμερα.

2ον Το λιμάνι των Μεστών Χίου να αποσυνδεθεί από τα δρομολόγια της Λήμνου, καθώς δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους των δύο νησιών μας, αυξάνει το χρόνο του ταξιδιού κατά 3-4 ώρες ώρες και κατ΄ επέκταση την ταλαιπωρία των επιβατών.

3ον Να προβλεφθεί στους γενικούς όρους της προκήρυξης η αντικατάσταση του πλοίου σε περίπτωση ακινησίας, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια περίπτωση βλάβης και κατά τις ημέρες που πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του πλοίου να μην προβλέπει η σύμβαση την αντικατάστασή του.

Για το ζήτημα αυτό, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης τοποθέτησης του βουλευτή, δεσμεύθηκε ότι θα φέρει διάταξη στη Βουλή που να προβλέπει τον όρο αυτό στις νέες συμβάσεις ώστε να αντικαθιστά το πλοίο σε περίπτωση ακινησίας.

«Αν επιθυμούμε να διαφυλάξουμε το τουριστικό προϊόν της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, σίγουρα απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις τόσο στα δρομολόγια όσο και στην δυναμικότητα των πλοίων που εξυπηρετούν τις γραμμές. Κανείς δεν επιθυμεί η μετακίνηση των επισκεπτών να λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Για το λόγο αυτό πιστεύω πως οι προτάσεις μας θα πρέπει να αποτυπωθούν στη νέα προκήρυξη και θα βελτιώσουν σημαντικά τη δρομολογιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας, των επαγγελματιών καθώς και των επισκεπτών» τόνισε ο κ. Αθανασίου.

https://www.limnosreport.gr

Μια σκέψη για το “Συζητήθηκε στη βουλή η Ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος

  • Το λιμάνι των Μεστών Χίου να μην αποσυνδεθεί ΓΙΑ ΚΑΝΈΝΑ ΛΌΓΟ από τα δρομολόγια της Λήμνου, καθώς είναι ένα σύγχρονο λιμάνι εθνικής σημασίας, αντιθέτως θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα προορισμού και άλλων ακτοπλοϊκών γραμμών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.