Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο σεμινάριο ακροβατικής της UEG στο Λαύριο

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με την συμμετοχή περίπου πενήντα προπονητών ακροβατικής γυμναστικής από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε  χτές Παρασκευή (22/06) στο Λαύριο το τριήμερο σεμινάριο που διοργανώνεται από την Τεχνική Επιτροπή Ακροβατικής Γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), σε συνεργασία με τον αντίστοιχο φορέα της Ε.Γ.Ο..

Εισηγητές στο σεμινάριο, το οποίο διοργανώνεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, είναι δύο από τους καλύτερους εκπαιδευτές ακροβατικής διεθνώς: Ο Βούλγαρος Ματέι Τοντόροφ, που διετέλεσε εθνικός προπονητής στη Βρετανία επί 23 χρόνια οδηγώντας τους αθλητές του σε κατάκτηση περισσότερων από 400 μετάλλια και σήμερα κατέχει εκεί το πόστο του τεχνικού διευθυντή, καθώς και η Ουκρανή Γκαλίνα Κόβαλτσουκ, η οποία υπήρξε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής της UEG για διάστημα 16 ετών.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της UEG, μετά από εισήγηση και επιθυμία της Ε.Γ.Ο., ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Μεγάλη στήριξη υπήρξε από το Δήμο Λαυρεωτικής και το Κ.Π.Ε. Λαυρίου, που ανέλαβε τη διαμονή των προπονητών που ταξίδεψαν από την περιφέρεια στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου μάλιστα μεταφέρθηκαν δωρεάν με λεωφορείο του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής & Ακροβατικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Κωνσταντίνος Πανταζής, καλωσόρισε τους 47 προπονητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο και θα αποκτήσουν επιμόρφωση υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα ένα τόσο σημαντικό σεμινάριο ακροβατικής, με καταξιωμένους εκπαιδευτές της UEG και χωρίς κανένα απολύτως κόστος συμμετοχής, χάρη στις ενέργειες της Ε.Γ.Ο. και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Λαυρεωτικής. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε να δηλώνουν συμμετοχή ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Στην ακροβατική γυμναστική έχει σημασία η βάση και όχι μόνο η κορυφή, γι’ αυτό και επενδύουμε στην εκπαίδευση των προπονητών μας, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια και να έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο έργο τους», δήλωσε ο κ. Πανταζής.