Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Θάνατος εργαζόμενου του Δήμου Κορωπίου από επίθεση σμήνους μελισσών!

Άλλος ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του, εν ώρα εργασίας, υπάλληλος του Δήμου Κορωπίου και συγκεκριμένα καθώς εκτελούσε εργασίες του Δήμου, μεταφοράς και καταστροφής διαφόρων αντικειμένων, δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες,  συνάδελφός του, που ήταν μαζί του, τον μετέφερε σε κοντινό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες, μιας και στην περιοχή του Κορωπίου δεν υπήρχε ασθενοφόρο, που κατέφθασε, όπως είναι κατανοητό, με καθυστέρηση  από το Λαύριο  με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αφήσει την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά προς το Κέντρο Υγείας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου, στην προκειμένη περίπτωση, είναι μεγάλες και τραγικές. Όσο και αν θέλουν να τα φορτώσουν όλα στον αδικοχαμένο εργαζόμενο, επειδή δεν φόραγε τα κατάλληλα ρούχα, η παντελής έλλειψη δομών υγείας που θα εμβολιάζουν και θα ελέγχουν σε σταθερή βάση, κάνοντάς  ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικές εξετάσεις, τους εργαζόμενους είναι δική τους ευθύνη, όπως δική τους είναι και η ευθύνη πως σε ένα τόσο μεγάλο βιομηχανικό χώρο που καθημερινά εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι όχι μόνο δεν υπάρχει νοσοκομείο, όπως επιβάλλεται, αλλά αντιθέτως δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο.

Την ίδια ώρα οι ελλείψεις σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό από τους ΟΤΑ καθιστούν την εντατικοποίηση ως μόνιμο φαινόμενο χωρίς να  τηρούνται ούτε καν τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ζητάει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του θανάτου του συναδέλφου από τους αρμόδιους φορείς, να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζόμενων, που και οι ίδιοι θα πρέπει να διεκδικήσουν, να φτιαχτούν δομές πρόληψης και αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων που θα προλαμβάνουν ανάλογα περιστατικά, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στους Δήμους, ενώ η κατασκευή σύγχρονου νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, που θα καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, απευθύνει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουμε και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες,  για ένα κόσμο που το πιο σημαντικό θα είναι η ανθρώπινη ζωή και όχι η άθλιες συνθήκες εργασίας και το κυνήγι του κέρδους.

Η ΔΙΟΊΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: