“Ύπνος στα παγκάκια του Λαυρίου με τα απαράδεκτα ωράρια του ΠΗΓΑΣΟΣ”…

Έφθασε από τη Λήμνο  στο Λαύριο στις 11 το βράδυ και “την έβγαλε” στα παγκάκια  μέχρι την άλλη μέρα το πρωί για να πάρει  το ΚΤΕΛ για την  Αθήνα.

Η  μητέρα του φοιτητή,  που είχε αυτή την περιπέτεια,  μας το κατήγγειλε δημόσια από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  ζητώντας περισσότερο σεβασμό στις ανάγκες του επιβάτη ο οποίος  όταν φθάνει προγραμματισμένα   το βράδυ 11  στο Λαύριο και το τελευταίο  λεωφορείο, όπως μας  είπε η διαμαρτυρόμενη μητέρα,  αναχωρεί στις 10.30  τότε, λέμε εμείς,   το πρόβλημα είναι  μεθοδευμένο.

Όσοι από τους ταξιδιώτες ξέρουν τι συμβαίνει,  μας είπε η μητέρα του φοιτητή, και είναι γνωστοί μεταξύ τους  φροντίζουν 3-4 άτομα μαζί  να πάρουν ταξί για να αντιμετωπίσουν από κοινού τα επιπλέον έξοδα. Όσοι είναι μόνοι ή θα καταξοδευτούν για να φθάσουν στην Αθήνα με ταξί  ή θα κοιμηθούν στα παγκάκια  (φωτογραφία) για να πάρουν το πρωινό ΚΤΕΛ και αυτό  όπως μπορεί βάσιμα να υποθέσει κανείς,  συμβαίνει συχνά!

ΕΡΩΤΗΜΑ:  Αυτοί που εγκρίνουν τα ωράρια αυτά των δρομολογίων , εκεί στο Υπουργείο, δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα στο δρομολόγιο της Δευτέρας;

Το ΠΗΓΑΣΟΣ το  χειμώνα έχει πολύ κατάλληλα ωράρια στα 3 δρομολόγια του με το Λαύριο και με την Καβάλα. Το καλοκαίρι όμως που προσθέτουν ένα δρομολόγιο ακόμη μέσω Μεστών Χίου κάνουν τα ωράρια μπάχαλο.

Εκτός από το παραπάνω αναφερόμενο δρομολόγιο υπάρχει  αναχώρηση από την Καβάλα στις  7 το πρωί. Όμως οι επιβάτες δεν είναι Καβαλιώτες, είναι από όλη τη Β. Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη… Αυτοί πρέπει να ξεκινήσουν από τον τόπο τους στις 3 και 4  το πρωί  και αν δεν έχουν αυτοκίνητο τότε  να πάνε από την προηγούμενη σε ξενοδοχεία της Καβάλας για να πάρουν το δρομολόγιο αυτό…

Για τα Μεστά είναι σκάνδαλο να επιδοτείται η προσέγγιση στο Λιμάνι αυτό,   με την ελάχιστη επιβατική κίνηση, όταν έχει καθημερινά σύνδεση της Χίου με  τον  Πειραιά. Και όμως είναι  χρόνια που γίνεται αυτό.

Γράφτηκε από τον  
http://limnosnea.com- αναδημοσίευση

Αρέσει σε %d bloggers: