Έναρξη λειτουργίας του Πυροφυλακίου “Δίανθος” στο Σούνιο

Την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, είχαμε την έναρξη της λειτουργίας του Πυροφυλακίου “Δίανθος”, στο Ιταλικό Πυροβολείο, στον λόφο Γελαδόγκρεκο, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

Το Πυροφυλάκιο αυτό έχει καταγραφεί-λόγω της προνομιακής του θέσης- ως ένα από τα πλέον σημαντικά της Λαυρεωτικής. Την έναρξη της λειτουργίας του τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης, ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αποστολίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΝΕΤΑΛ Κ. Χάρης Ζαγουρής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ. Σπύρος Παπαστάθης. Την έναρξη της λειτουργίας του Πυροφυλακίου χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δίανθου κ. Νίκος Βαφειάδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ. Σπύρος Παπαστάθης.

Με τη λήξη της βάρδιας (20.00΄)υπήρξε μπουφές προς τους πυροφύλακες, τον οποίο ενίσχυσαν γενναιόδωρα ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής καθώς και το μέλος του Δίανθου κ. Μανώλης Βαμβακούσης, όπου συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα η ημέρα έναρξης της λειτουργίας του Πυροφυλακίου να προσλάβει εορταστικό χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση αυτή η συμμετοχή των πυροφυλάκων του Δίανθου υπήρξε κάτι παραπάνω από καταλυτική. Ενδεικτική μάλιστα του πάθους των ανθρώπων του Δίανθου για δράσεις προάσπισης του περιβάλλοντος ήταν η παρουσία μέλους μας που έδωσε το παρόν, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Στην εκδήλωση θετικά σχόλια από μέλη και φίλους του Δίανθου, εκτός του Δημάρχου για τις εξαγγελίες του για συνεργασία Δήμου- Δίανθου στους τομείς της φύσης και του πολιτισμού, εισέπραξαν τόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αποστολίδης όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Χάρης Ζαγουρής για τη σεμνότητα και τη διακριτικότητα της παρουσίας τους.

Ο Δίανθος ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αποστολίδη που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του φορέα για αποκατάσταση του Πυροφυλακίου που είχε καταστραφεί από ισχυρούς ανέμους, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χάρη Ζαγουρή και τα μέλη της ΔΑΝΕΤΑΛ για την κάλυψη των εξόδων του εξοπλισμού του Πυροφυλακίου και βέβαια τα μέλη και τους φίλους του Δίανθου που θα δίνουν το παρόν στο Πυροφυλάκιο καθημερινά σε πρώτη φάση από 14.00΄ έως 20.00΄,από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Ο Δίανθος καλεί κάθε συντοπίτη- υπεύθυνο πολίτη, ευαίσθητο προς το περιβάλλον , που τον διακρίνει η διάθεση προσφοράς, να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6973717516 και 6937310567, ώστε να ενταχθεί στην ομάδα πυροφύλαξης, ώστε να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του Πυροφυλακίου, προς όφελος του τόπου μας.

Για τον Δίανθο
Ο Πρόεδρος Νίκος Βαφειάδης

Αρέσει σε %d bloggers: