Δήμος Λαυρεωτικής: Σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα έργα υποδομής

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα «Αναβάθμιση των Αύλειων Χώρων Σχολείων Δ.Ε. Κερατέας» και «Οδοποιία του Δήμου Λαυρεωτικής». Με τις προκηρύξεις ηλεκτρονικών διεθνών διαγωνισμών για κάθε έργο ξεχωριστά, η Δημοτική Αρχή  στοχεύει στην άμεση έναρξη και υλοποίηση τους.

Το έργο «Οδοποιία Δήμου Λαυρεωτικής» με εκτιμώμενη συνολική αξία 5.200.000,00€ αφορά συντήρηση υφιστάμενου οδικού δικτύου και ασφαλτόστρωση χωματόδρομων στην Κερατέα, στο Λαύριο  και στους Οικισμούς. Το συνολικό μήκος των συντηρούμενων οδών είναι 49.482 μέτρα. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις ανάλογα με την υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου και σύμφωνα με τις ανάγκες φορέων και κατοίκων:
 -χωματόδρομοι σε εκτός σχεδίου περιοχές που θα ασφαλτοστρωθούν
-συντήρηση ασφαλτοστρωμένων οδών
-τσιμεντόδρομοι που θα ασφαλτοστρωθούν
-τσιμεντόδρομοι μεγάλης κλίσης που θα αποκατασταθούν
-χωματόδρομοι εντός αρχαιολογικών περιοχών που θα συντηρηθούν

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, δήλωσε σχετικά: «Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου Λαυρεωτικής σε αστικές και εκτός σχεδίου περιοχές, με προτεραιότητα σε συνδετήριους δρόμους οικισμών, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.»

Το έργο «Αναβάθμιση των Αύλειων Χώρων Σχολείων Δ.Ε. Κερατέας» με εκτιμώμενη συνολική αξία 390.000,00€ περιλαμβάνει:

δημιουργία γηπέδων καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ)
– δημιουργία γηπέδων αντισφαίρισης (τέννις)
– επιστρώσεις δαπέδων στον αύλειο χώρο με κυβόλιθους και πλάκες τσιμέντου
– συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου και φύτευση ποοδών φυτών

Τα έργα υποδομής και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο, με σκοπό να προσφέρει  καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής σε όλους τους κατοίκους της Λαυρεωτικής.

Αρέσει σε %d bloggers: