Ολοκλήρωση 5ου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού Λαυρεωτικής

Στις 24 Ιουνίου με αγώνα στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, ολοκληρώθηκε το 5ο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Λαυρεωτικής, που διοργάνωσε ο ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering’’(ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο).

Ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή παιδιών από τα δημοτικά και τα γυμνάσια του Λαυρίου αλλά και με συμμετοχές εφήβων και ενηλίκων από την Αθήνα. Είναι η 7η χρονιά που γίνονται δράσεις Προσανατολισμού στην Λαυρεωτική, και φέτος εκτός από αγώνες έγιναν και παρουσιάσεις, σεμινάρια και συστηματικές προπονήσεις παιδιών γυμνασίου και ενηλίκων, με συνέπεια να δημιουργηθεί ο 2ος στην Ελλάδα πυρήνας αθλητών Orienteering (ο πρώτος υπάρχει στην Αριδαία νομού Πέλλας από το 2013).

Ο ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο είναι σύλλογος εκπαιδευτικών, με πρωταρχικό στόχο την έρευνα και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούν το Orienteering σαν μέσο για την βελτίωση στις εκπαιδευτικές ικανότητες και στην αγωγή (με την πλήρη έννοια). Τα παιδιά που εργάστηκαν συστηματικά εκτός από τις αθλητικές επιτυχίες (τα 3 παιδιά από το Λαύριο που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Εφήβων – Νεανίδων, επέστρεψαν όλα με μετάλλιο), εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και συμπεριφορές, και με συνεχή βελτίωση.

Στις 3 Ιουλίου ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού και σύντομα θα δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα. Στις 15 Ιουλίου τα πρώτα παιδιά γυμνασίου, ολοκληρώνουν το Α΄ επίπεδο μαθημάτων και σύντομα θα ξεκινήσουν το Β΄ επίπεδο που θα τους δώσει την δυνατότητα να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες, με αξιώσεις για διάκριση. Οι δύο κυρίες (από το Λαύριο) που ξεκίνησαν τις προπονήσεις ταυτόχρονα με τα παιδιά, με εντατική προσπάθεια και λαμβάνοντας μέρος σε όλους σχεδόν τους αγώνες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή, ήδη βρίσκονται στο Β΄ επίπεδο και σύντομα θα  σχεδιάζουν δράσεις Orienteering.

Το καλοκαίρι δεν θα γίνουν αγώνες στο Λαύριο, θα συνεχιστούν όμως οι υπόλοιπες δράσεις, θα ξεκινήσει η προετοιμασία όσων λάβουν μέρος σε τουρνουά του εξωτερικού το φθινόπωρο του 2018, και θα γίνουν καινούργιες χαρτογραφήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο
Καραδημητρίου Δημήτρης

Αρέσει σε %d bloggers: