Έκτακτη προσέγγιση του Blue Star Naxos για αποβίβαση ασθενή στο Λαύριο

Για μία ακόμη φορά είχαμε γρήγορα αντανακλαστικά από τους ναυτικούς μας… Και σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 8 όταν έγινε γνωστό ότι στο Blue Star Naxos υπάρχει πρόβλημα, άμεση δόθηκε λύση.

Επιβάτης 19 έτων, έχριζε ιατρικής βοήθειας και μεταφοράς σε νοσοκομείο. Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 7 το πρωί για το δρομολόγιό του μέσω Παροναξίας προς Μικρές Κυκλάδες και προχώρησε σε τροποποίηση. Στις 08:44 βρέθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου, αποβίβασε τον 19χρονο, τον οποίο περίμενε – μετά από ενημέρωση από τον καπετάνιο – ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετά από 13 λεπτά παραμονής έφυγε για την Πάρο, τον πρώτο σταθμό του δρομολογίου του…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έκτακτη προσέγγιση στο λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ-Ο/Γ ”BLUE STAR NAXOS” Ν. Πειραιά 11014, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, προκειμένου να αποβιβάσει 19χρονο ασθενή επιβάτη.

Ο ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λαυρίου,  παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο οικείο Κέντρο Υγείας, ενώ το ”BLUE STAR NAXOS” απέπλευσε με προορισμό το λιμένα Πάρου και συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου του».

https://www.naxospress.gr

Αρέσει σε %d bloggers: