Δίανθος: Ανείπωτος ο όλεθρος από τις πυρκαγιές

Ο ανείπωτος όλεθρος από τις πυρκαγιές των τελευταίων εικοσιτετράωρων που βιώνει η χώρα μας, ήλθε για να επιβεβαιώσει και να μας θυμίσει για μία ακόμη φορά πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος του καλοκαιριού για τον άνθρωπο και τη φύση ήταν, είναι και θα είναι η φωτιά!

Ο Δίανθος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες, τη φυσική καταστροφή, καθώς και την καταστροφή των περιουσιών.

Για άλλη μια φορά δυστυχώς αποδείχτηκε πως ο όποιος αντιπυρικός σχεδιασμός δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε- κυρίως στον τομέα της πρόληψης- για να αποτρέψει αυτήν την τραγωδία! Έχουμε ήδη προτείνει ως φορέας, σε ό,τι αφορά στον τόπο μας, προς κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη, τη συμμετοχή του στον κρίσιμο τομέα της πυροφύλαξης. Εδώ και ένα μήνα οι άνθρωποι του Δίανθου έχουν επανδρώσει το Πυροφυλάκιο ΄΄Δίανθος΄΄ στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, καλύπτοντας με τα μάτια τους ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Λαυρεωτικής! Φυσικά, θα μπορούσαν να οργανωθούν και να επανδρωθούν και άλλα πυροφυλάκια σε αντίστοιχα ψηλά σημεία με ανοιχτό ορίζοντα, ώστε να καλυφθεί το σύνολο της Λαυρεωτικής.

Σε ό,τι δε αφορά ειδικά στο Πυροφυλάκιο ΄΄Δίανθος΄΄ καλούμε για μία ακόμη φορά κάθε φίλη και φίλο να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας για την ολοήμερη λειτουργία του, με στόχο  την προάσπιση του φυσικού κάλλους του τόπου μας, καθώς και τη διάσωση της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας! Τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ενταχθείτε στο πρόγραμμα πυροφύλαξης είναι τα : 6973717516 και 6937310567.

Παράλληλα δε, επιθυμούμε να επαινέσουμε τις άοκνες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, που με τα  ελλιπή μέσα που διαθέτει, δίνει με αυταπάρνηση τιτάνιες μάχες μέσα στα πύρινα πεδία!

Για τον Δίανθο
Ο Πρόεδρος
Νίκος Βαφειάδης

Αρέσει σε %d bloggers: