Επικίνδυνη παγίδα για οδηγούς και παραθεριστές η λεωφόρος Σουνίου σύμφωνα με την κάμερα του STAR [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια τεράστια παγίδα μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων αποτελεί το παραλιακό μέτωπο της λεωφόρου Σουνίου. Ο εθνικός δρυμός φτάνει μέχρι τη θάλασσα ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς δεκάδες οδηγοί και παραθεριστές κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν και να καούν ζωντανοί, καθώς υπάρχουν παντού περιφραγμένες ιδιοκτησίες και η πρόσβαση στη θάλασσα είναι σχεδόν αδύνατη.

Επί 4 χιλιόμετρα στη λεωφόρο Σουνίου, ένας δρόμος στενός που το καλοκαίρι φρακάρει από χιλιάδες αυτοκίνητα, το μόνο που βλέπει κανείς είναι θεόρατα πεύκα από τον εθνικό δρυμό και παντού μα παντού περιφράξεις από ιδιοκτησίες.

Η πρόσβαση στη θάλασσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης είναι σχεδόν αδύνατη καθώς υπάρχουν μόλις τρία στενά μονοπάτια που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι.

Το ένα από τα 3 μονοπάτια που οδηγούν  στη θάλασσα είναι τόσο στενό που μετά βίας χωράει να περάσει ένας άνθρωπος. Δεξιά και αριστερά κατά μήκος της διαδρομής προς τη σωτηρία, αν υπάρχει κίνδυνος από πυρκαγιά,  οι συνθήκες διαφυγής είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς υπάρχουν  συρματοπλέγματα, περιφράξεις, τεράστιες σε μήκος μάντρες και παντού ξερά χόρτα, πουρνάρια και αγριάδα.  Από εκεί η παραλία απέχει περίπου 300 μέτρα.

Υπάρχουν όμως και δύο κάθετοι δρόμοι που δείχνουν να φτάνουν στη θάλασσα αλλά όπως διαπιστώνουμε καταλήγουν σε κλειδωμένες καγκελόπορτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



 

Αρέσει σε %d bloggers: