Ο κ. Σπύρος Γεωργάτος μέλος της ΕΜΕΛ εκλέχθηκε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο μέλος της και συμπολίτη μας, τακτικό καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Σπύρο Δ. Γεωργάτο, για την εκλογή του ως Αντιπρύτανη στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Σπύρος Δ. Γεωργάτος είναι, επίσης, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου  Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού  (ΕΣΕΚΑΑΔ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μοριακής Βιολογίας.

Ο κ. Σπύρος Δ. Γεωργάτος είναι τακτικός Καθηγητής Γενικής Βιολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε την διδακτορική διατριβή του στη βιολογία στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ) και εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Rockefeller (ΗΠΑ). Yπήρξε αρχηγός ερευνητικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και πριν λάβει την σημερινή του θέση κατείχε την θέση Αναπληρωτή Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν την επιγενετική ρύθμιση της διαφοροποίησης, τη συγκρότηση του πυρηνικού φακέλου και την αλληλεπίδρασή του με τη χρωματίνη καθώς και την τεχνολογία των βλαστικών κυττάρων.

Λαύριο, 1 Αυγούστου 2018

Το Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.Λ.

Αρέσει σε %d bloggers: