Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένωση Πολιτών Κερατέας: Αγνοούν τη θέληση των πολιτών…

Την 8η Μαίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρεωτικής με την 79/2018 ομόφωνη απόφασή του, ζήτησε τη μετονομασία του Δήμου Λαυρεωτικής σε Δήμο Λαυρίου-Κερατέας-Καμάριζας.

Τον Ιούλιο του 2018 η Βουλή ψήφισε το Νόμο 4555/2018 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης Ι), ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τη μετονομασία Δήμων (άρθρο 221), χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνεται ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Με την παρούσα:

-μεταφέρουμε  τη δυσαρέσκεια των πολιτών της Κερατέας πρός την Κυβέρνηση, που αγνόησε τη θέληση τους όπως αυτή εκφράζεται  από την ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής, καθώς και προς τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, για τη μη ανάληψη οποιασδήποτε σχετικής πρωτοβουλίας (όπως η κατάθεση τροπολογίας) κατά τη συζήτηση του Νόμου στη Βουλή.

-δηλώνουμε ότι συνυπογράφουμε την ανακοίνωση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της Κερατέας υπέρ της μετονομασίας.

Οι πολίτες και οι φορείς της Κερατέας αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς και πρόσωπα πειστικές απαντήσεις για τις παραλείψεις τους και τις μελλοντικές διαθέσεις τους.

Επίσης, αναμένουμε άμεσες και συγκεκριμμένες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση των δικών της αποφάσεων.

Κερατέα, 10 Αυγούστου  2018

 

%d