Αρετούσα Μακρή: Θέατρο σκιών το Δημοτικό Συμβούλιο

Πλήρης απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου Δ. Λουκά (που πολύ θα ήθελε να είχε καταργηθεί με τον νέο νόμο του Κλεισθένη, για να μπορεί να αποφασίζει παντελώς μόνος του και να μην χρειάζεται να δίνει εξηγήσεις), του Προέδρου του Δ.Σ. Δημήτρη Λουκά (που έχει μεν υποβάλλει εγγράφως την παραίτησή του, αλλά δεν την έχει ακόμα …..πρωτοκολλήσει!!) και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας που βουβοί, άβουλοι και άτολμοι άγονται και φέρονται συντελώντας στην υποβάθμιση και τον ευτελισμό του Δ. Σ.

Τελευταίο δείγμα απαξίωσης και παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τον θεσμό, αποτελεί ο τρόπος που εγινε η τελευταία έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 9/8 και ολοκληρώθηκε την ….Κυριακή 11/8 και ενώ η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι απουσίαζαν!

Ειδικότερα την Πέμπτη 9/8 στις 13:30 στάλθηκε Πρόσκληση για έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. την επόμενη ημέρα 10/8 & ώρα 18:00, με θέματα που κάθε άλλο παρά επείγοντα μπορούν να χαρακτηρισθούν, καθόσον για τα πέντε εξ αυτών είχε έρθει έγγραφο στον Δήμο από το ΥΠ.ΕΣ. από τις 19/7 (!!), το έκτο αφορούσε έγκριση δαπάνης ποσού 6.700 € για συναυλία της ορχήστρας της πόλης Αλέξινατς στο Λαύριο στις 29/8 (σημειωτέον ότι η εκδρομή, πριν μερικές ημέρες, στο Αλέξινατς και οι συναυλίες κόστισαν σχεδόν 12.000€ και ενώ ο Δήμαρχος δεν έχει, όπως λέει, να δώσει ούτε 100€ για φωτοτυπίες στον φορέα που διαχειρίζεται την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης!!) και το τελευταίο θέμα αφορούσε αίτημα των κατοίκων της περιοχής ΠΑΝΟΡΜΟΣ Λαυρίου που εκκρεμούσε από το έτος….2005 (!!) για την διάνοιξη κάποιου δρόμου (τώρα λόγω των επικείμενων εκλογών ήλθε η ώρα να λυθεί το θέμα!!).

Τελικά στην Συνεδρίαση της Παρασκευής δεν προσήλθαν ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ούτε οι Δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οπότε στην ουσία η Συνδρίαση ματαιώθηκε και θα έπρεπε, εκ του νόμου, να σταλεί νέα Πρόσκληση στους Συμβούλουςμε ορισμό νέας ημερομηνίας Συνεδρίασης.
Αντί αυτής όμως της νόμιμης διαδικασίας, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα, τόσο εγώ, όσο και πολλοί άλλοι Δημ. Σύμβουλοι ότι η εν λόγω Συνεδρίαση δεν ματαιώθηκε αλλά ….αναβλήθηκε!! αρχικά για το Σάββατο 11/8 & ώρα 11:00, στην οποία ουδείς Δημ. Σύμβουλος παρευρέθηκε, εφόσον ουδείς μας ειδοποίησε και εν συνεχεία αναβλήθηκε για σήμερα Κυριακή και ώρα 11:00 !! οπότε και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 10 Συμβούλων.
Αραγε ποιός αποφάσισε ότι η Συνεδρίαση δεν ματαιώθηκε, αλλά αναβλήθηκε και μάλιστα δύο φορές, αφού ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν παρευρίσκετο;!! Και γιατί
κανείς δεν μας ενημέρωσε, με οποιοδήποτε τρόπο, για τις αναβολές αυτές;!

Μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλεί πλέον η συμπεριφορά του Δημάρχου, του Προέδρου του Δ.Σ. και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι πραγματικά έχουν κατορθώσει να μετατρέψουν το κυρίαρχο όργανο λειτουργίας του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, σε Θέατρο Σκιών!
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!

Αρέσει σε %d bloggers: