Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Εγκαίνια του 1ου Περιφερειακού Ιατρείου στο Περιγιάλι

Η σύγχρονη κοινωνική αντίληψη ενός Κράτους – Πρόνοιας  τοποθετεί τον πολίτη στο Κέντρο του Υγειονομικού, όχι  μόνο, ενδιαφέροντος.  Απαιτεί την προσφορά υπηρεσιών όσο το δυνατόν πλησιέστερα (δίπλα) σ΄αυτόν.

Μια  από τις ενέργειες για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι  η δημιουργία μικρών μονάδων παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε επίπεδο οικισμών της περιοχής ( μπορούμε να τα ονομάσουμε περιφερειακά ιατρεία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου).

Στις δομές αυτές θα  μπορούν να προσφερθούν οι στοιχειώδης ιατρικές υπηρεσίες από ένα ιατρό, μία νοσηλεύτρια, παιδίατρο αλλά και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας που σήμερα παρέχονται  αποκλειστικά και μόνο στην έδρα του Κέντρου Υγείας (προληπτική ιατρική και εμβολιασμοί, συνταγογραφία χρόνιων πασχόντων, υπηρεσίες  των κοινωνικών τμημάτων του Κ.Υγείας όπως Κοινωνικής λειτουργού κ.λ.π).

Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού ξεκινάμε την λειτουργία του 1ου περιφερειακού ιατρείου στο Περιγιάλι κάθε Τρίτη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο ιατρείο που μας παρεχώρησε ο Σύλλογος Περιγιαλίου και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων  θα παραβρεθούν  ο   Γενικός  Γραμματέας  Δημόσιας Υγείας Γιάννης  Μπασκόζος,  η υποδιοικήτρια της Α’ ΥΠΕ κ Χρυσάνθη Κισκήρα, ο Δήμος Λαυρεωτικής,  τοπικοί,  πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί φορείς της περιοχής.

Θα ήταν μεγάλη μας  τιμή  η παρουσία σας  στην εκδήλωση των εγκαινίων που σηματοδοτεί  την απαρχή μια νέας μορφής επικοινωνίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου  και των πολιτών της Λαυρεωτικής.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε και στο 2ο Περιφερειακό ιατρείο στα Λεγγραινά που θα ανακοινωθεί σε προσεχή ανακοίνωση. Προγραμματίζουμε και αλλα περιφερειακά ιατρεία για να υλοποιήσουμε το οράμά μας που θέλει το Κέντρο Υγείας Λαυρίου κοντά στον πολίτη.

Νίκος Βλαχογιάννης
Συντονιστής Διευθυντής Κ. Υ Λαυρίου

Αρέσει σε %d bloggers: